fbpx

Naučil si jo, kako te naj neha ljubiti

Zadnjič posodobljeno: :

Si ji povedal, da jo imaš rad? Si ji povedal, da jo pogrešaš, ko je ni ob tebi?

Ne bodi presenečen, ker ne boš več ti tista oseba, ki jo pokliče, ko se ji zgodi kaj slabega ali popolnega. Naučil si jo, da nikoli ne boš tam za njo, ko te bo potrebovala. Naučil si jo, naj se zanese na nekoga drugega.

Ne poslušaš je. Ne moreš se spomniti vseh tistih malenkosti, ki ti jih je povedala. Nikoli je nisi vprašal o njenih občutkih, kako se počuti. Ali te potrebuje?

Ne bodi presenečen, ko boš ugotovili, da je začela načrtovati trenutke, v katerih te ni. Nisi več v njenih načrtih, ker si ji prevečkrat rekel “ne”. Naučil si jo, da načrtuje svojo prihodnost brez tebe, saj si ji dal vedeti, da bi bil raje sam, kakor z njo. Nisi hotel videti življenja, ljubezni, skozi njene oči.

Ne bodi presenečen, ko boš ugotovil, da te ne pogreša več, ko nisi z njo. Naučil si jo, naj te ne pogreša. Dal si ji občutek, da je nikoli ne pogrešaš. Nikoli ni občutila, da njena odsotnost vpliva nate. Nikoli ji nisi povedal, da jo pogrešaš. Nikoli ji nisi rekel, da jo ljubiš.

Si ji povedal, da jo imaš rad? Si ji povedal, da jo pogrešaš, ko je ni ob tebi?
Si ji povedal, da jo imaš rad? Si ji povedal, da jo pogrešaš, ko je ni ob tebi?

Ne bodi presenečen, ko bo te bo pričela ignorirati, kakor si jo ti ignoriral skozi vajino razmerje. Prezrla bo tvoja sporočila in klice. Bila je tista, katere urnik je bil vedno prilagojen glede na tvoje potrebe. Nikoli nisi spoznal njenih potreb. Bila je tista, ki se je vedno borila zate in za vajin odnos. Dokler ni končno ugotovila, da daje sebe nekomu, ki ji ni mar zanjo.

Ne bodi presenečen, ko boš videl, kako odhaja. Počasi se je začela spominjati, kdo je bila preden te je spoznala. Kaj si zasluži. Odprla je oči in spoznala, da jo jemlješ za samoumevno. Spoznala je, da si zasluži nekoga, ob katerem se nikoli ne bo počutila nevidno.

Ne bodi presenečen, ko se bo njena strast spremenila v led. Ne bodi presenečen, ko bodo njene nežne besede postale grenke. In ko te bo pogledala, v njenih očeh ne boš videl ničesar. Gledala bo skozi tebe – naučil si jo, kako te naj neha ljubiti.

Ne bodi presenečen, ko bo odšla, saj ji nikoli nisi dal razloga, da ostane.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!