Med naturens oppvåkning, i tillegg til løvetann, gjorde også brennesle oss glade. De unge er veldig medisinske og på toppen av det smaker de godt. Kjenner du en enkel brenneslesuppe som er perfekt for vårrensing av kroppen?
Det er preprosta koprivna juha, ki je ena okusnejših predstavnic lahkih in barvnih pomladnih jedi!
LES MER: Oppskrift: deilige pannekaker i tysk stil med skogsfrukter
Recept za preprosto koprivno juho:
Sestavine za koprivno juho:
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 5 pesti mladih kopriv
- 1 čajna žlička sode
- 1 spiseskje olivenolje
- sol in mlet črni poper
- malo mletega muškatnega oreščka
Postopek priprave preproste koprivne juhe:
Sesekljajte čebulo in česen. Očistite koprive. Na ogenj pristavite lonec z litrom vode, v katerega dodajte žličko sode bikarbone in koprive. Te za 30 minut potopite v vrelo vodo in jih nato ohladite pod tekočo hladno vodo. Kozico pristavite na ogenj. Dodajte žlico olivnega olja in čebulo. Pražite 5 minut in dodajte česen. Pražite še toliko, da česen prijetno zadiši. Dodajte koprive in zalijte z enim litrom vode. Ko juha zavre, jo odstavite in s paličnim mešalnikom spasirajte v gladko zmes. Začinite z muškatnim oreščkom ter solite in poprajte po okusu. Dodate lahko tudi smetano za kuhanje ali poširano jajce. Mmmmljask. Pa dober tek!