Sestavine: popečen puranji file narezan na rezinicekuhano jajcenarezan svež paradižnikčrne olivekrešaoljčno oljebalzamični kissvež popergroba piranska sol Priprava: Krožnik napolnimo s solato, paradižnikom,črnimi olivami in narezanim ...
Ingrediënten:
popečen puranji file narezan na rezinice
kuhano jajce
narezan svež paradižnik
črne olive
kreša
olijfolie
balsamico azijn
svež poper
groba piranska sol
Voorbereiding:
Krožnik napolnimo s solato, paradižnikom,
črnimi olivami in narezanim kuhanim
jajcem. Po vrhu damo na rezinice narezan puranji
file, ki smo ga prej marinirali s svežimi dišavnicami
in popekli na žaru ali pa v ponvi,
dodamo še krešo in začinimo z oljčnim oljem,
balzamičnim kisom, poprom ter na koncu posolimo
z grobo piransko soljo.
Het recept werd bereid in restaurant Angel
(Mercatorcentrum, Ljubljana).