Notranji bazeni z najlepšim razgledom na svetu

Notranji bazen na obali jezera Furnas

Vse do včeraj, ko nas je v zelo kratkem času spet obiskala zima, se je zdelo, da smo na pragu poletja. No, zdaj, ko se je toplejše vreme za nekaj dni skrilo, se znova prileže razvajanje v notranjih bazenih. Zlasti v tistih, ki skrivajo zavidljive razglede na zelene pokrajine, gore in vode. To so naši najljubši notranji bazeni z najlepšim razgledom na svetu.

Notranji bazeni z najlepšim razgledom na svetu:

10. Bazen s pogledom na drevesa in nebo

Hišo, ki stoji v regiji Harkov v Ukrajini in je narejena po načrtih SBM Studia, obdaja nerjaveče jeklo. Notranji plavalni bazen odslikava bližnja drevesa in pogled v nebo. Neprecenljivo.

Bazen s pogledom na drevesa in nebo
Bazen s pogledom na drevesa in nebo

9. Kot bi plavali zunaj, v naravi

Londonsko arhitekturno podjetje PCKO je v sodelovanju s poljskim arhitekturnim birojem MOFO izdelalo to prekrasno stekleno hišo, ki leži nedaleč od Krakova. Se tudi vam zdi, kot bi plavali zunaj, v naravi?

Bazen s pogledom na drevesa in nebo
Bazen s pogledom na drevesa in nebo

8. Hiša z bazenom v bližini Moskve

Zgradbo v bližini Moskve je zasnovala Olga Freiman. Kot nekakšen »modni dodatek« je idilični hiši pripisala tudi sinje moder bazen. Prostoru, v katerem je ta, je izrisala dvojno višino stropa. Vse skupaj je videti super. Se strinjate?

PREBERITE ŠE: To so najlepši bazeni na svetu

Hiša z bazenom v bližini Moskve
Hiša z bazenom v bližini Moskve

7. Bazen pod zemljo

Ta skoraj čisto podzemni bazen se nahaja v Visbeku v Nemčiji. Zasnovali so ga pri Reichel Architekten. Nova moderna hiša je pravzaprav obnovljen star hlev z bazenom, ki hrani neoviran pogled na okoliški vrt.

Bazen pod zemljo
Bazen pod zemljo

6. Minimalizem v Vzhodnem Sussexu

Hišni bazen na vzhodu Sussexa, v hiši Red Bridge, je ideja podjetja Smerin Architects Houses. Gre za minimalističen bazen na najvišji ravni, katerega pogled se odpira na prekrasno zunanjo teraso in potok ob hiši.

Minimalizem v Vzhodnem Sussexu
Minimalizem v Vzhodnem Sussexu

PREBERITE ŠE: Klafs S1 – prva zložljiva savna na svetu

5. Bazen rezidence Davis

»Vau, vau.« To je prva misel, ki se utrne ob pogledu na fotografijo bazena rezidence Davis. Zasnovali so ga v biroju Abramson Teiger Architect z namenom, da bi lahko lastniki doma vse dni v letu v polnosti užili hišo. Drsna vrata se pomaknejo in skrijejo v stene, kar je kot nalašč za poletje in dolge zime v Torontu. Vsekakor pa je omogočeno uživanje razgleda tudi pri zaprtih vratih.

Bazen rezidence Davis
Bazen rezidence Davis

4. Dolg in podolgovat bazen v tasmanski hiši

Ta s steklom obdani podolgovati bazen v širini ene plavalne proge je v hiši Battery Point v Tasmaniji. Dizajn z jekleno konstrukcijo je delo arhitektov Maria Gigney.

Dolg in podolgovat bazen v tasmanski hiši
Dolg in podolgovat bazen v tasmanski hiši

3. Hiša ob robu reke na Džakarti

Hiša z belo jekleno strukturo in nenavadno obliko zagotovo izstopa od povprečja. Leži ob robu reke na Džakarti, v Indoneziji. Dolg bazen v notranjosti nepremičnine obdajajo različne vrste rastlinja.

Hiša ob robu reke na Džakarti
Hiša ob robu reke na Džakarti

2. Bazen, ki ga z vseh strani obdaja zelenje

Pri Fernanda Marques Arquitetos Associados so se podpisali pod dupleks stanovanje v brazilskem São Paulu. Tamkajšnji razgled iz bazena se razprostira na mesto, ki ga z vseh strani obdaja zelenje.

 

Bazen, ki ga iz vseh strani obdaja zelenje
Bazen, ki ga iz vseh strani obdaja zelenje

1. Notranji bazen na obali jezera Furnas

Na obali jezera Furnas, ki leži v brazilski zvezni državi Minas Gerais, leži hiša z bazenom, ki je lahko v uporabi vse leto. Steklena vrata, ki se odpirajo navzgor, ponujajo idiličen pogled proti vodi.

Notranji bazen na obali jezera Furnas
Notranji bazen na obali jezera Furnas

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
IKEA katalog 2021: vse to boste dobili v IKEA Ljubljana