Nova Gorica – Slovenski Las Vegas

Tudi za ljubitelje nakupovanja je Nova Gorica lahko pravi raj. Če ne najdete tega, kar ste iskali, na njenih ulicah, se lahko, tudi peš, odpravite v malce starejšo Gorico, kjer vas čakajo ulice, polne butikov priznanih blagovnih znamk oblačil, obutve, zapeljivega spodnjega perila, nakita in vsega, kar si zaželi vaše potrošniško srce.

GLAVNO MESTO VINA, PRŠUTA IN ADRENALINA
Iz Nove Gorice je le nekaj ovinkov oz. kilometrov in že ste v prav posebnih pokrajinah – Brda vas vabijo med svoje griče v polne kleti, kjer si ljubitelji žlahtne kapljice lahko daste duška med hrastovimi sodi. Na drugi strani vas z odprtimi rokami pričakuje Kras – ni vrag, da ne boste naleteli na kakšno osmico in si privoščili nekaj rezin pršuta in kapljic terana. Soška dolina, sploh v okolici Bovca, pa vas vabi z adrenalinskimi doživetji – kajakaštvo, adrenalinski parki, pozimi smučanje na Kaninu, soteskanje, rafting ali zgolj sprehajanje po krajih, polnih naravnih lepot.

ČUDOVITA NARAVA VABI
Tudi za ljubitelje izletov in sploh narave in naravnih znamenitosti je Nova Gorica lahko izjemno izhodišče. Barvitost in neokrnjenost doline Soče s svojimi zakladi neokrnjene narave je neprecenljiva. V lokalnem turistično-informativnem središču so bogato založeni s prospekti o sprehajalnih poteh, pešpoteh, vinskih cestah in krajših ali daljših izletniških turah – za vsakega nekaj!

KAKO DO TJA?
V Novo Gorico se iz Ljubljane lahko odpravite na različne načine. Če ste pristaši hitre vožnje brez postankov, vam bo pot po avtocesti vzela le malce več kot eno uro. Ko ste na avtocesti proti Primorski, izberete izvoz Nanos in po t. i. Rebrnicah od Podnanosa dalje nadaljujete svojo pot po hitri cesti proti Novi Gorici. Malo po lokalnih cestah in malo po avtocesti vas pelje pot mimo Postojne. Ko na izvozu Postojna zapustite avtocesto, nadaljujete pot preko Vipave, Ajdovščine, Šempasa in Ajševice. Tisti, ki ste ljubitelji vožnje v naravi, boste avtocesto zapustili v Logatcu in se dalje peljali skozi Godovič, čez Črni Vrh in Ajdovščino, kjer lahko izbirate, ali boste pot do Nove Gorice nadaljevali po avtocesti ali mimo lokalnih krajev. Četrta pot je najdaljša in primerna za tiste, ki se vam ne mudi in si na poti radi privoščite počitek in postanek. Vodi vas iz Ljubljane v Škofjo Loko, od tam preko Železnikov in Podbrda ter preko Mosta na Soči, Tolmina in Kobarida do Nove Gorice.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako potovati z letalom v letu epidemije koronavirusa?