fbpx

Novi AC Cobra GT Roadster – 2024 – posodobljena klasika, ki je resnično vznemirljiva!

AC Cobra GT Roadster

AC Cobra GT Roadster
Foto: AC Cobra

AC Cobra GT Roadster je popoln avto za navdušence, ki hrepenijo po klasičnem videzu in sodobni zmogljivosti. S Fordovim 5,0-litrskim motorjem V8 s kompresorjem, ki proizvede 654 konjskih moči (488 kW), je ta roadster močan na cesti. Od razširjenih blatnikov do dnevnih luči LED je GT Roadster sodoben pridih brezčasni klasiki.

Ko gre za klasične športne avtomobile, je le malo tako ikoničnih kot AC Cobra. Cobra, znana po elegantnem dizajnu in impresivni zmogljivosti, je že desetletja priljubljena med oboževalci. Zdaj je AC Cars ta legendarni avtomobil pripeljal v moderno dobo z GT Roadsterjem.

Od zunaj je GT Roadster videti skoraj enak svojemu klasičnemu dvojniku. Ovalna maska, okrogli žarometi in dolg pokrov motorja vzbujajo občutek nostalgije. Vendar pa boste ob natančnejšem pregledu opazili nekaj sodobnih potez, ki ta avto ločijo od drugih. Okvir vetrobranskega stekla je debelejši, vratne kljuke so poravnane, vidna ogljikova vlakna pa obrisujejo velike blatnike in zamahe. Rezultat je avto, ki izgleda klasično in sodobno hkrati.

AC Cobra GT Roadster – klasika – video

Pod pokrovom motorja AC Cobra GT Roadster skriva resno moč. Njegov Fordov 5,0-litrski motor V8 s kompresorjem ustvari impresivnih 654 konjskih moči (488 kW) in 575 funt-čevljev (780 Nm) navora. Ta moč se na zadnja kolesa prenaša prek šeststopenjskega ročnega ali 10-stopenjskega samodejnega menjalnika. S težo približno 1.500 kilogramov (3.300 funtov) lahko GT Roadster doseže 100 km/h (62 mph) v samo 3,4 sekunde in ima največjo hitrost 278 km/h (173 mph).

AC Cobra GT Roadster
Foto: AC Cobra

Toda pri AC Cobra GT Roadster ne gre le za naravnost. AC Cars je avto opremil z dirkalno nastavljenim vzmetenjem, ki je zasnovano za z lahkoto premagovanje ovinkov. Avto ima šasijo iz aluminijastega okvirja, ki je hkrati lahka in toga. To skupaj z nastavitvijo vzmetenja naredi avto, ki je hkrati okreten in odziven na cesti.

Foto: AC Cobra

V notranjosti je AC Cobra GT Roadster mešanica klasičnega in modernega. Volan je sodoben, prav tako analogni in digitalni prikazovalniki. Kljub temu je celoten občutek notranjosti klasičen, z minimalističnim dizajnom in preprostim upravljanjem.

AC Cobra GT Roadster je avto, ki bo zagotovo navdušil avtomobilske navdušence. S svojim klasičnim videzom in moderno zmogljivostjo je popoln avto za tiste, ki želijo najboljše iz obeh svetov. Čeprav ima visoko ceno, ki se začne pri 335.000 € (približno 402.000 USD), je GT Roadster za tiste, ki si ga lahko privoščijo, resnično poseben avto, ki bo zagotovo pritegnil pozornost na cesti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.