Novi Fiat 500e: povsem električni italijanski poskočnež z dosegom 320 kilometrov

Električni avto Fiat 500e

Poleg osnovne različice električnega modela Fiat 500e bo mogoče izbirati tudi med tremi dizajnerskimi, ki so jih so oblikovali Giorgio Armani, Bulgari in Kartell.

Po skoraj sedemdesetih letih odkar je iz tovarne zapeljal prvi Fiat 500, lahko od danes naprej občudujemo njegovo električno različico. Sicer mnogim ni znano, a je Fiat električno različico ponujal tudi v prejšnji generaciji 500ice. Tretja generacija italijanske ikone bo tako dobila povsem nov šarm. Še posebej zato, ker so nekaj njenih izvedenk pomagali oblikovati pravi mojstri, kot so Giorgio Armani, Bulgari in Kartell. Če preidemo k avtu, bo novi električni Fiat 500e zmes sodobnega in atraktivnega, s ščepcem nostalgije.

Akumulator zmogljivosti 42 kWh bo Fiat 500e potisnil do tovarniško omejene hitrosti 150 km/h, do 100 km/h pa bo pospešil v 9 sekundah. Akumulator podpira tudi hitro polnjenje zmogljivosti 85 kW, kar pomeni, da bo le 35 minutno polnjenje zadoščalo za 80-odstotno napolnjenost akumulatorja. Sicer pa je doseg novega “cinquecenta” do 320 kilometrov.

V dolžino in širino je novi 500 pridobil šest centimetrov in ima za dva centimetra daljšo medosno razdaljo. Italijanski oblikovalci so še bolj dodelali notranjost avtomobila (na voljo bo 10,2-palčna večopravilna enota in nov sistem uconnect 5) ter ga naredili presneto privlačnega, s prednjim delom maske pa namignili na njegove korenine. Novi Fiat 500 se ponuja v različici “la Prima” (ekološko usnje in 17-palčna platišča). kot tudi v treh dizajnerskih različicah, zato bo potešen vsakršen okus. Zanj bo treba odšteti okoli 37.900 evrov.

Poglejte si 3 izpostavljene dizajnerske različice Fiata 500e!

Galerija: Fiat 500e

Dodatne Informacije

Več informacij:
fiat.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kultni pick-up Toyota Hilux je od sedaj nepremagljiv!