fbpx

Novi Lamborghini Revuelto 2024: Hibridna zver V12 še vedno glasno rjovi v prihodnost

Lamborghinijev paradni superšportnik leta 2024 združuje vrhunsko tehnologijo z nebrzdano zmogljivostjo

Lamborghini Revuelto 2024
Foto: Lamborghin

Spoznajte Lamborghini Revuelto, naslednika Aventadorja, ki se ponaša s hibridnim pogonskim sklopom s 1.001 KM, obilico napredne tehnologije in novim agresivnim oblikovalskim jezikom.

Danes je poseben dan v svetu visokozmogljivih avtomobilov, saj Lamborghini razkriva svoj novi vodilni superšportnik: Lamborghini Revuelto 2024. Ta dvosedežna zver naj bi nosila plamen Aventadorja in začela novo dobo elektrificiranih zmogljivosti za ikonično italijansko znamko.

Lamborghini Revuelto 2024 – pod pokrovom: zmogljiv hibridni pogonski sklop

Jedro Revuelta je 6,5-litrski motor V12, povezan s tremi elektromotorji, ki zagotavljajo osupljivo skupno moč 1.001 KM (natančneje 1.000,7). Moč se na vsa štiri kolesa prenaša prek novega osemstopenjskega menjalnika z dvojno sklopko, priključni hibrid pa ponuja tudi povsem električni način za vožnjo brez emisij.

Številke zmogljivosti niso nič drugega kot dih jemajoče. Revuelto lahko doseže 100 km/h (62 mph) v samo 2,5 sekundah in 200 km/h (124 mph) v manj kot 7 sekundah. Najvišja hitrost avtomobila presega 350 km/h (217 mph) in ima samo električni doseg približno 10 km (6 milj).

Lamborghini Revuelto 2024 – nov oblikovalski jezik: Y Vprašajte zakaj

Revuelto uvaja svež oblikovalski jezik za Lamborghini, ki ga zaznamujejo drzni koti in ponavljajoči se elementi v obliki črke Y. Zunanjost avtomobila, navdihnjena s sodobnim letalskim in vesoljskim dizajnom, vzbuja občutek prikritega lovca, hkrati pa se še vedno poklanja klasičnim Lamborghinijevim elementom, kot so škarjasta vrata in agresivne linije.

Aerodinamika, ki temelji na zmogljivosti

Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghin

Oblika Revuelta ni le videti futuristična – je tudi funkcionalna. Funkcije, kot so stranske plavuti, vdolbina strehe in aktivno zadnje krilo, skupaj povečujejo učinkovitost in tlačno silo avtomobila. V primerjavi z Aventador Ultimae je Revuelto 61 % bolj učinkovit in ustvari 66 % več pritisne sile v situacijah visoke obremenitve.

Lamborghini Revuelto 2024 – Stopite v kokpit

Notranjost je prav tako osupljiva, saj je prisoten motiv Y in trije digitalni zasloni za voznika in sovoznika. Zaslone lahko povlečete za izmenjavo informacij, s čimer poudarite potnikovo vlogo kopilota.

Lamborghini je naredil tudi korake, da bi bil okolju prijaznejši z uporabo učinkovitejših proizvodnih procesov in okolju prijaznih materialov, kot je reciklirana poliestrska mikrovlakna za oblazinjenje.

Lamborghini Revuelto 2024 – Napredna tehnologija in povezljivost

Čeprav morda ni razred S, ima Revuelto nekaj impresivne tehnologije. Posodobitve po zraku, napreden navigacijski sistem in integracija Amazon Alexa pomagajo ohranjati stvari sveže in uporabniku prijazne. Aplikacija Lamborghini Unica lastnikom omogoča oddaljen dostop do funkcij, kot so ključavnice vrat in spremljanje parametrov vožnje.

Lamborghini Revuelto 2024
Lamborghini Revuelto 2024
Lamborghini Revuelto 2024

Lamborghini Revuelto 2024 – Zapuščina V12 se nadaljuje

Revueltov popolnoma novi motor V12 proizvaja 813 KM in 725 Nm (535 lb-ft) navora brez potrebe po turbopolnilnikih. Trije električni motorji in majhen paket baterij s 3,8 kWh dodajo dodatno zmogljivost, hkrati pa omogočajo vožnjo brez emisij do 10 kilometrov (6 milj).

Visokozmogljivo elektrificirano vozilo (HPEV)

Revuelto se ponaša z napredno strojno opremo za izboljšano upravljanje, vključno z novim krmilnim sistemom zadnje osi, lažjo in tršo šasijo ter električnim vektoriranjem navora. Karbonsko-keramične zavore zagotavljajo močno zavorno silo, z 10-batnimi sprednjimi čeljustmi in 16,1-palčnimi koluti.

Foto: Lamborghini

Cene in razpoložljivost

Lamborghini Revuelto naj bi se v Združenih državah Amerike predstavil kot modelno leto 2024 proti koncu leta, evropske cene in razpoložljivost pa bodo objavljeni kmalu. Glede na ceno Aventadorja, ki znaša več kot 500.000 USD (približno 452.500 € po trenutnem menjalnem tečaju), lahko domnevamo, da vam bo Revuelto olajšal denarnico z dodatki za vsaj 600.000 €.

Možnosti prilagajanja v izobilju

Če ste neodločni, se lahko izbira popolnega Revuelta izkaže za izziv, saj Lamborghini ponuja 400 barv zunanjosti in 70 barv notranjosti. Poleg tega sta na voljo dve različni kombinaciji kolesa/pnevmatike, z dimenzijami spredaj od 265/35R20 do 265/30R21 in velikostmi zadaj med 345/30R21 in 355/25R22.

Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini

Lamborghini Revuelto 2024 je edinstven

Lamborghini Revuelto je izrazit kos avtomobilske zapuščine, ki združuje tradicionalno moč V12 z najsodobnejšo hibridno tehnologijo in novim agresivnim oblikovalskim jezikom. Kot naslednik Aventadorja je ta superšportnik pripravljen osvojiti svet in postaviti nova merila v zmogljivosti in inovacijah. Spremljajte nas za bolj poglobljeno poročanje, ko se približujemo uradni predstavitvi Revuelta.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.