fbpx

Novi Renault Captur 2024: več kot le rahli popravki

Novi Renault Captur 2024
Foto: Renault

V svetu mestnih SUV-jev, kjer se zdi, da vsak model želi izstopati, a hkrati ostaja neopazno zlit s konkurenco, prihaja Renault s posodobljenim Renault Captur 2024 za leto 2024. Morda se zdi, da gre za še eno v vrsti osvežitev, a Captur prinaša nekaj več.

Začnimo s srčiko: 1.3-litrski štirivaljni turbo bencinski motor, ki ni ravno novost v industriji, pa vendarle. S 113kW (približno 151 KM) moči in 270Nm navora, se morda ne sliši kot presežek, a v kombinaciji s sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko, je Renault Captur 2024 več kot sposoben učinkovito manevrirati mestne ulice in tudi širše. Pohvalno je, da kljub svoji majhnosti in agilnosti, poraba goriva ostaja zmerna, s povprečjem 6.6L/100km, kar pa v realnih pogojih nekoliko naraste​​.

Foto: Renault

Notranjost: prostor in tehnologija

Renault Captur 2024 in njegova notranjost razkriva prostorno in prilagodljivo kabino, ki lahko udobno sprejme potnike tudi na daljših poteh. Kljub svoji kompaktnosti, zadnji del vozila nudi dovolj prostora za noge, kar ga uvršča v sam vrh svojega razreda. Prtljažni prostor s 422 litri osnovne kapacitete, ki se lahko poveča do 1275 litrov, je morda malenkost manj praktičen zaradi svoje oblike, a še vedno ponuja dovolj prostora za večino potreb. Tehnološka oprema, kot je infotainment sistem, je solidna, čeprav ne brez določenih tehnoloških zagat, kot je občasna počasnost delovanja in manj intuitivna uporaba.

Foto: Renault
Foto: Renault

Sistem v novem Capturju deluje na osnovi Renaultovega sistema OpenR Link, ki je opremljen z integracijo Googla. Ta sistem predstavlja pomembno nadgradnjo, saj uporabnikom omogoča dostop do obsežnega nabora aplikacij in storitev preko Android Automotive OS, kar je bilo izpostavljeno kot svetovna prvenstva v segmentu B. Sistem ponuja napredne funkcije, kot so glasovno upravljanje, navigacija, dostop do glasbene in video vsebine ter upravljanje vozila in povezljivost s pametnimi napravami​.


Renault Captur 2024 morda ne presega meja inovativnosti ali luksuza, vendar ponuja trdno in uravnoteženo mešanico udobja, zmogljivosti in tehnologije, ki bi morala zadovoljiti večino potreb modernega voznika. Z vsestranskostjo in prilagodljivostjo, ki ju ponuja, ostaja Captur zanimiva izbira za tiste, ki iščejo kompakten, a prostorsko učinkovit SUV, primeren tako za mestne ulice kot za občasne izlete izven utrjenih poti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.