Novi Volkswagen Polo: zadnji krog evolucije

Novi najbolj ljudski Volkswagen!

Foto: Volkswagen

Po 4 letih je zopet čas, da Volkswagen Polo ujame korak s svojimi brati in dobi pogled sodobnega Volkswagna. Kar se za prodajno uspešnico s proizvedenimi 18 milijoni prodanimi primerki spodobi.

Že prvi pogled razkrije, da so mu pri Volkswagen namenili več kot le mehčanje starostnih gub. Novi Volskwagen Polo je močno spremenjen je tako spredaj kot zadaj. Na zadku pa se po vzoru modelov Volkswagen in Škoda bohoti razpotegnjena imenska značka Polo, ki ji družbo delajo luči podobne kot pri Volkswagen Golf. Vsi modeli bodo imeli digitalne števce in LED prednje luči. Seveda gre pri novem modelu vse v smeri digitalizacije in novih tehnologij. Tudi zato Polo ponuja delno avtomatizirano vožnjo v celotnem območju hitrosti, zahvaljujoč opcijskemu sistemu za pomoč pri potovanju IQ.DRIVE. Druge nove funkcije vključujejo interaktivne matrične luči IQ.LIGHT LED in samodejno delovanje klimatske naprave prek zaslona na dotik. Tako, kot smo to vajeni pri večjem bratu Golf. V širino, dolžino in višino ostaja dobri stari Polo iz leta 2017, ki pa ponuja samo bencinske motorje. Teh je sicer kar pet in ponujajo od od 80 do 110 konjev. Močnejša motorja pa ponujata tudi DSG avtomatiko.

Polo tako svež teče še zadnji krog evolucije. Prihodnja generacija prav takšnega vozila bo namreč zaradi trendov po vsej verjetnosti le še električna. In ime Polo po vsej verjetnosti le še del zgodovine.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!