Smejte se in svet se bo smejal z vami: širite pozitivno energijo z nasmehom

Foto: Mellamed / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Nasmeh je skrivno orožje. Nasmeh ni le rezultat dobrega počutja, lahko pa sproži dober občutek. Z nasmehom se lahko dejansko počutite bolj sproščeni, zdravi in srečnejši.

Če se vam zdi, da se vam podira svet, da imate na svojem hrbtu tisoč kilogramov skrbi, da vas zaboli vsak vdih, upam, da se, če ne drugega – nasmehnete. Da dvignete kotičke ustnic, in pustite drobnemu smehljaju, da se prikrade na vaš obraz.

Nasmehnite se! Ne zato, ker je vaše življenje popolno, ampak zato, ker ste živi, ​​in to je dovolj.

Zakaj je nasmeh tako čudežen?

Nasmeh privlači ljudi

Ko se nasmehnemo, se nasmehnejo tudi vsi okoli nas – četudi se tega mnogokrat sploh ne zavedajo. Po mnenju psihologov je s srečnimi ljudmi veliko lažje delati in so v boljšem položaju za obvladovanje stresnih nalog. Odkrili so, da nasmeh (pa čeprav prisiljen) spodbudi del možganov, ki je povezan s srečo in sproščanjem endorfinov.

Nasmeh spremeni, dvigne razpoloženje

Ko nastopijo težki časi, lahko nasmeh posameznika obdrži na površju. Lahko jim spodbuditi občutke sreče in dvigne razpoloženje ne glede na njihove težave. Nasmeh spodbudi um k pozitivnim čustvom in optimističnemu razpoloženju.

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Nasmeh je nalezljiv

Ko se nasmehnete, se bodo drugi okoli vas počutili bolj sproščeni in se bodo podzavestno nasmehnili. Če se nasmehnete neznancu, se bo ta več kot verjetno nasmehnil tudi vam. Nasmeh, lepa beseda in druga preprosta dejanja prijaznosti ne zahtevajo veliko napora in so kljub izjemnemu napredku in nenehnim spremembam še vedno v modi.
Smeh je nalezljiv, saj zvok tujega smeha aktivira del možganov, ki ga ne moremo zavestno nadzirati.

Nasmeh je odličen način, da ohranite lep in mladosten videz

Pogosto smejanje je najboljši naravni lifting, saj mišice, ki se uporabljajo pri nasmehu, dvignejo kožo na obrazu. Nasmeh vam lahko pomaga odstraniti stres in utrujene črte z obraza. Prav tako je učinkovit pri sprostitvi.
Pozabite na smejalne gubice, tam so z razlogom.

Nasmeh je odličen način za ohranjanje dobrega zdravja

Ko se nasmehnemo, to vpliva tako na delovanje možganov kot na delovanje imunskega sistema in tudi na to, kako se na nas odzivajo drugi. Z nasmehom se izboljša imunski sistem, saj se sprošča telo in s tem povečuje njegovo sposobnost za boj proti boleznim.

Foto: Rafael Barros / Pexels

Ko se nasmehnete, vas prevzame občutek sreče, kar je vzrok, da postane vaše dihanje počasnejše. Z zmanjšanjem stresa znižajte krvni tlak, izboljšajte prebavo in popravite krvni sladkor. Saj ste slišali že za pregovor, da je smeh pol zdravja.

Nasmeh je bistven za oblikovanje vezi med ljudmi

Je orodje navezovanja, ohranjanja in poglabljanja vezi med ljudmi. Z njim sporočamo svoje veselje, dobro razpoloženje in igrivost, to pa nas poveže z drugimi.

Nasmeh krepi mišice

Nekaj minut smejanja prebudi vaše notranje organe in ne samo to, trebušne mišice, se med smehom napnejo in okrepijo. Najbolj zdravilen je glasen smeh (krohot) oziroma trebušno smejanje, pri katerem se najprej sproščajo vse mišice, ki niso vključene, po prenehanju smejanja pa tudi trebušne mišice.

Nasmeh je resnično skrivno orožje – sreče!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!