fbpx

Novi Volkswagen Tiguan 2024: tretja generacija Tiguana bo uspešnica, ki stavi na klasiko s pogledom v prihodnost

Novi Volkswagen Tiguan 2024

Novi Volkswagen Tiguan 2024
Foto: Volkswagen

Volkswagen je s svetovno premiero razkril popolnoma na novo razviti Tiguan, ki predstavlja tretjo generacijo te prodajne uspešnice. Od njegove premierne predstavitve leta 2007 je Tiguan pridobil zaupanje več kot 7,6 milijona kupcev po vsem svetu. Z novo generacijo, ki bo na trge zapeljala že v prvem četrtletju leta 2024, Volkswagen obljublja še več.

Kai Grünitz, direktor tehničnega razvoja, poudarja visokoinovativno tehnično osnovo novega Tiguana, ki temelji na najnovejši razvojni stopnji modularne prečne platforme (MQB evo). Ta platforma omogoča Volkswagnu, da demokratizira številne visokotehnološke dosežke, kot so sistem blaženja podvozja DCC Pro in novi hibridni pogoni, ki omogočajo okoli 100 km izključno električnega dosega, z baterijo okoli 19 kWh.

Novi Volkswagen Tiguan 2024
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen

Volkswagen je za novi Volkswagen Tiguan 2024 pripravil impresiven nabor pogonskih sistemov, ki odražajo najnovejše tehnološke dosežke in odgovarjajo na potrebe sodobnih voznikov. Na voljo so turbodizelski motorji (TDI), ki so znani po svoji učinkovitosti in vzdržljivosti. Za tiste, ki iščejo bolj dinamično vožnjo, so na voljo turbobencinski motorji (TSI). Novost v ponudbi so blagi hibridni turbobencinski motorji (eTSI), ki združujejo prednosti bencinskega motorja in električne pomoči, kar zagotavlja boljšo učinkovitost in odzivnost. A prava zvezda je priključnohibridni sistem (eHybrid), ki omogoča okoli 100 km izključno električnega dosega. Ta inovativni pogon ne le zmanjšuje emisij, ampak tudi ponuja hitro in tiho vožnjo na električni pogon. Ne glede na izbiro pa vsi motorji v novem Tiguan obljubljajo zmogljivost, zanesljivost in inovativnost, ki so značilne za znamko Volkswagen.


Notranjost Tiguana je popolnoma prenovljena, z visoko kakovostjo materialov in izdelave. Novi digitalni kombinirani instrument, do 38 centimetrov velik zaslon infotainment sistema in nov projicirni sistem zagotavljajo maksimalno mero informacij ter intuitivno upravljanje.
Volkswagen je v novem Tiguanu postavil nov standard na področju tehnologije in povezljivosti. Osrednji del notranjosti predstavlja napreden infotainment sistem, ki temelji na platformi MIB4 (modularna infotainment platforma četrte generacije). Ta sistem omogoča vozniku in potnikom intuitivno upravljanje, dostop do digitalnih storitev, aplikacij in številnih informacij. Zaslon visoke ločljivosti, ki meri do 38 centimetrov, ponuja kristalno čisto sliko in prenovljeno strukturo menijev. Povezljivost je ključna beseda v novem Tiguanu. Z integracijo pametnih telefonov, brezžičnim polnjenjem in glasovno asistenco IDA, vozniki lahko enostavno dostopajo do svoje glasbe, navigacije in drugih aplikacij. Vse to je združeno v jasno oblikovani digitalni armaturni plošči, ki vozniku omogoča, da ostane povezan, informiran in zabavan na vsaki vožnji.

Foto: Vokswagen

Novi Volkswagen Tiguan 2024 se ponaša z dizajnom, ki je hkrati svež in prepoznaven. Njegova silhueta je atletska, z markantnimi linijami, ki odražajo dinamičnost in robustnost. Posebno pozornost je pritegnil mogočni sprednji del z zelo ploskimi LED-žarometi in steklenim prečnim pasom, ki daje avtomobilu sodoben in tehnološko napreden videz. Kljub temu, da je Tiguan samostojen model z lastno identiteto, lahko opazimo nekatere oblikovne elemente, ki se naslanjajo na nedavno predstavljeni Volkswagen Passat. To je še posebej opazno v čistih linijah in rafiniranih detajlih, ki odražajo Volkswagenovo novo oblikovalsko filozofijo. Poleg tega se Tiguan v določenih aspektih povezuje tudi z modeli ID., kar je še posebej opazno v notranjosti, kjer prevladujejo digitalni zasloni in intuitivne kontrole. Ta povezanost z modeli ID. poudarja Volkswagnovo zavezanost k inovacijam in viziji električne prihodnosti.

Na področju pogonov Volkswagen ponuja različne možnosti, vključno s turbodizelskimi motorji, turbobencinskimi motorji, blagimi hibridnimi turbobencinskimi motorji in priključnohibridnimi sistemi. Vsi Tiguani so opremljeni z obvolanskima prestavnima tipkama za volanom, kar omogoča intuitivno in udobno vožnjo. To je torej novi Volkswagen Tiguan 2024.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.