fbpx

Očistite PVC okna in vrata na naraven način: potrebujete le en sadež

čiščenje oken in vrat
Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Ali imate težave z odstranjevanjem madežev in maščobnih sledi s svojih PVC oken in vrat? Ste že preizkusili številna komercialna čistilna sredstva, vendar niso dala želenih rezultatov? Kaj pa čiščenje oken in vrat z naravnimi sredstvi?

Klasična čistilna sredstva pogosto ne prinesejo pričakovanih rezultatov, saj PVC okna in vrata zahtevajo posebno nego.

Kaj pa, če bi vam predstavili naravne metode čiščenja oken in vrat, ki so okolju prijazne in obenem izjemno učinkovite pri ohranjanju čistosti in sijaja vašega stavbnega pohištva? Čiščenje PVC oken in vrat je lahko prava nočna mora, saj se sčasoma na njih nabirajo madeži maščobe, prah in celo rumeni odtenki, ki jim dajejo neurejen videz.

čiščenje oken in vrat
Foto: envato

Ena izmed najučinkovitejših naravnih metod za čiščenje PVC oken in vrat je uporaba limoninega soka.

Čiščenje PVC oken in vrat z limono

Limonin sok

Limono lahko najdemo v skoraj vsaki kuhinji. Njen sok se izkaže za odlično naravno čistilno sredstvo, ki z lahkoto odstrani madeže maščobe, umazanije ter rumene madeže na PVC površinah. Postopek je izjemno preprost!

Stisnite sok limone in ga nanesite neposredno na PVC površine, ki so obarvane rumeno ali umazane, ter na tista področja, kjer so se nabrali trdovratni maščobni madeži. Pustite, da limonin sok deluje od 3 do 5 minut, nato pa s pomočjo krpe iz mikrovlaken nežno obrišite madeže. Ko so madeži odstranjeni, uporabite mehko bombažno krpo, da površino popolnoma obrišete in odstranite morebitne preostale sledi limoninega soka.

čiščenje oken in vrat
Foto: envato

Limonin sok in sol

Če se soočate z izjemno trdovratnimi madeži, lahko limonin sok zmešate s soljo. Ta kombinacija bo še dodatno povečala učinkovitost čiščenja in pomagala odstraniti tudi najzahtevnejše madeže na PVC površinah. Ta naravni pristop ne le učinkovito odstranjuje madeže, temveč tudi ohranja svežino in sijaj vaših oken in vrat.

Limonin sok in kis

Če želite doseči boljše rezultate, lahko k mešanici limoninega soka in vode dodate nekaj žlic belega kisa.

čiščenje oken in vrat
Foto: envato

Uporaba naravnih metod za čiščenje PVC oken in vrat ne le ohranja vaše stavbno pohištvo čisto in brez madežev, temveč tudi pomaga ohranjati okolje čisto in varno.

Preprosta uporaba limoninega soka, ki ga najdete v vsaki kuhinji, lahko izboljša stanje vaših PVC površin, hkrati pa prihrani denar, ki bi ga sicer porabili za komercialna čistilna sredstva.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.