fbpx

Odkrijte kitajske trebušnjake, ki v 30 minutah dnevno prinašajo rezultate

Vaja za vitkejši pas

Foto: envato

Zanimiva vadba - kitajski trebušnjaki za raven trebuh.

Si želite raven trebuh?

S pomočjo kitajskih trebušnjakov je mogoče učvrstiti trebuh in odstraniti dodatne centimetre v pasu. Ključno je, da se prakse lotite zavestno in z namenom. Gre za nov hit na družbenih omrežjih, kjer so posnetki azijskih deklet, ki se ob glasbi intenzivno gibajo, postali viralni.

Intenzivno premikajo boke in napenjajo trebušne mišice. Ta sklop ritmičnih gibov, imenovan “Kiat Jud Dai” ali preprosto “kitajska aerobika”, se je izkazal za izjemno učinkovit pri hitrem in nenadnem odstranjevanju maščobnih oblog na trebuhu in bokih.

Izgubite kakšen cm. Foto: Karolina Grabowska / Pexels

Tehnika “Kiat Jud Dai” je preprosta

Ne zahteva posebne opreme ali določenega prostora; vadite lahko kadar koli in kjer koli, bodisi znotraj bodisi na svežem zraku.

Vsako vajo je treba izvajati stoje, z rahlo pokrčenimi koleni in iztegnjenimi rokami. Začnite z intenzivnimi premiki medenice in rok hkrati v ritmu glasbe. Občasno lahko noge združite tako, da izmenično pritisnete kolena k prsim. In to je vse.

Pomembno je, da se vaje izvajajo pravilno. Celoten trening traja le 30 minut, vsaka vaja pa 5 minut. Ključno je, da ste pri izvajanju zelo pozorni in osredotočeni. Rezultati, če so vaje izvedene pravilno, obetajo: minus pet kilogramov v sedmih dneh! Deluje preprosto in varno na prvi pogled.


Strokovnjaki na spletu trdijo, da je ta vrsta telesne aktivnosti primerna za vse ženske. Prvič, zaradi svoje preprostosti, in drugič, ker razvoj plastičnosti in koordinacije prinaša prijeten bonus.

Poleg tega “Kiat Jud Dai” služi tudi kot odlična zamenjava za kardio trening. Azijski fitnes trenerji zagotavljajo, da če sledite pravilni tehniki izvajanja vsake vaje in jih ne forsirate, imate vse možnosti, da izpopolnite svojo postavo.

Vendar bodite previdni

Nekateri strokovnjaki opozarjajo, da te “magične ekspresne tehnike za kurjenje maščob” ne smete izvajati na lastno pest. Dejstvo je, da pri kitajskem aerobiku glavni impulz pade na ledveni del hrbtenice, ki je najbolj ranljiv. Nagli premiki lahko povzročijo poškodbe.

Vadite po pameti. Foto: Karolina Grabowska / Pexels

Zapomnite si: ne glede na to, kako dobra in učinkovita je vaja, ni čarobna rešitev za dosego idealne postave. Za sanjsko postavo se je treba pravilno prehranjevati, saj je hujšanje zapleten proces, ki vključuje trening za celotno telo. Ohranite ravnotežje med zdravo prehrano in telesno aktivnostjo, občasno pa lahko preizkusite tudi kakšen trend z družbenih omrežij.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.