Odprte hiše Slovenije: prost vstop v dobro arhitekturo

Zadnjič posodobljeno: :

Prihajajoči vikend bo potekal v znamenju dogodka Odprte hiše Slovenije, ki velja za naš največji nepremičninsko arhitekturni festival in hkrati največji spletni portal slovenske sodobne arhitekture. Deluje v sklopu svetovne mreže Open House Worldwide, v katero je vključenih že trideset svetovnih mest.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Različne lokacije po celi Sloveniji

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

vstop je brezplačen

Namen festivala Odprte hiše Slovenije je predvsem to, da obiskovalcem omogočijo brezplačno praktično izkušnjo doživljanja kvalitetno oblikovanega prostora. Festival izpodbija ustaljeno dojemanje prostora in želi  obiskovalce navdahniti ter jih spodbuditi, da bi se bolj zavedali možnosti, ki jih nudi dobra arhitektura.

Med 15. in 17.5 bo mogoč ogled preko 100 objektov, ureditev okolic in interierjev, poleg tega pa se bodo v sklopu festivala odvijale tudi konference, razstave, program za otroke in odprti biroji. Na zasebnih objektih so zaradi omejitve števila obiskovalcev potrebne prijave, ki bodo na voljo po 11. maju, več informacij o dogodku pa je na voljo na spletni strani Odprtih hiš Slovenije.

Lokacije projektov, ki si jih je možno ogledati v sklopu Odprtih hiš Slovenije.
Lokacije projektov, ki si jih je možno ogledati v sklopu Odprtih hiš Slovenije.
Dobra arhitektura vabi.
Dobra arhitektura vabi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prižiganje prazničnih lučk v Ljubljani 2020: kdaj je prižig božičnih lučk?