fbpx

Opel Astra GSe: stara oznaka, novo pojmovanje

Opel Astra GSe; Foto: media.stellantis.com

Oznaka GSE, oziroma ʺGrand Sport Einspritzungʺ je bila rezervirana za najbolj športne Oplove avtomobile. Zdaj bo ta oznaka dobila nov pomen, prvi model z novo kratico GSe, Grand Sport Electric, pa je nova Opel Astra GSe, ki bo na voljo s prisekanim zadkom ali kot karavan.

Novo Opel Astro GSe poganja priključni hibrid, s skupno močjo 165 kW, oziroma 225 konjskih moči in 360 njutonmetri navora. Pri tem sodelujejo 1,6-litrski bencinski motor, elektromotor, baterija s kapaciteto 12,4 kW in 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki pošilja moč prednjemu kolesnemu paru.

V primerjavi z običajno Astro je model GSe za 10 mm bližje tlom, ima dodelano vzmetenje, bolj neposreden volanski mehanizem in nova 18-palčna platišča, ki prihajajo iz konceptnega avtomobila Manta GSe. Nekoliko je spremenjena tudi zunanja podoba, ki je malenkost agresivnejša, notranjost pa postreže s športnimi sedeži, ki so odeti v alkanataro in na voljo ekskluzivno za model GSe.

Dodatne Informacije

opel.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!