fbpx

Paketomati Pošte Slovenije – nova izbira pri dostavi paketov

Pošta Slovenije z novimi storitvami ponovno navdušuje. Od sedaj naprej vam ni več potrebno skrbeti, kdaj in kako boste ujeli dostavljača težko pričakovanega paketa. Pošta Slovenije namreč ponuja preprosto rešitev s samopostrežnimi avtomati - PS Paketomati, kjer lahko na najfrekventnejših lokacijah s preprostim dostopom prevzamete in oddate svoje pakete 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Na paketomatih lahko brez vrste in gneče enostavno prevzete in oddajate svoje pakete. Storitev je hitra, saj je za prevzem paketa potrebnih le 7 sekund. Poleg tega pa je celoten proces prevzema zelo enostaven – na telefon prejmete SMS z unikatno kodo (PIN) in QR-kodo za prevzem paketa. Pošta Sloveniji vam pri tem zagotavlja popolno diskretnost, saj ni pomembno, kaj naročate ali pošiljate. V vsakem primeru kodo za dostop prejme le naslovnik. Največjo vlogo pri kakovosti storitve pa odraža varnost, za katero je poskrbljeno z  unikatno kodo za odpiranje predala.

Svojemu paketu lahko sledite na vsakem koraku s pomočjo SMS-ov in e-obvestil, ki jih boste prejeli. Ko vaš paket prispe v izbrani paketomat, ga lahko prevzamete v samo sedmih sekundah, in sicer  vpišete številko vašega mobilnega telefona in unikatni PIN, ki ste ga prejeli s SMS-om oz. z e-obvestilom. Če uporabljate pametni telefon, pa je prevzem paketa še preprostejši, saj prejmete tudi unikatno QR-kodo, ki jo skenirate in odprete predal z vašim paketom. Paket lahko v paketomatu prevzamete v 72 urah. Če paketa ne boste utegnili prevzeti, vas bo ta počakal na najbližji pošti še pet dni.

Paket, pripravljen za pošiljanje, lahko tudi preprosto oddate v paketomat. V spletno aplikacijo »PS Pošlji paket« vnesete podatke o naslovniku paketa, izberete velikost paketa, pripravite in natisnete spremnico (obrazec) za pošiljanje  ter jo namestite na paket. Storitev plačate s plačilno oz. kreditno kartico ali z Moneto. Pripravljen paket oddate v izbrani paketomat in na njegovem zaslonu izberete opcijo »Pošlji paket« ter sledite navodilom. Postopek je hiter in preprost.

Na Pošti Slovenije se zavedajo tempa sodobnega življenja, zato so pripravili širok nabor storitev, s katerimi lahko pošiljanje in prejemanje paketnih pošiljk popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam. Preverite vse alternativne oblike dostave pošiljk na www.posta.si ali pokličite na 080 14 00. Za Pošto Slovenije  sta hitrost in udobnost dostave ključnega pomena, naj bosta od zdaj tudi za vas.

Lokacije paketomatov preverite na www.pspaketomat.si.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!