fbpx

Pametna ura LG Watch Style in Sport: Android Wear 2.0 za neodvisnost od telefona

Pametna ure LG Watch Style in Watch Sport

LG je skupaj z Googlom predstavil novi pametni uri Watch Style in Watch Sport, ki sta kot prvi opremljeni z Googlovim novim operacijskim sistemom za nosljive naprave Android Wear 2.0, s katerim želi zmanjšati zaostanek za Applovimi uram. Z Android Wearom 2.0 se bodo pametne ure osvobodile izpod ''jarma'' pametnega telefona.

Nosite pametno uro? Po vsej verjetnosti ne. Čeprav so prisotne že tri leta, uporabnikov še niso prepričale. Vmes so namesto ‘naslednja velika stvar’ postale ‘samo še ena stvar’. To pa ni ustavilo tehnoloških podjetij, da vam jih ne bi poskušali prodati. Če nosite pametno uro, je to po vse verjetnosti Samsung Gear ali pa Apple Watch. Google je v tem poslu od leta 2014, toda njegovi platformi Android Wear preboj ni uspel. Morda to uspe njeni naslednici OS Android Wear 2.0, ki ga kot prvi dobivata LG-jevi novi pametni uri LG Watch Style in LG Watch Sport, ki ju je pomagal razviti Google.


Wear 2.0 ima preprost dizajn, nove funkcije in, verjetno najpomembneje, z njim lahko ura deluje neodvisno od naprave Android, tako za uporabo mobilnih aplikacij pametni telefon ne bo več potreben. OS prinaša izboljšave za tiste, ki so fizično veliko aktivni, majhna tipkovnica pa omogoča, da kar z uro odgovorimo na najnujnejše.

PREBERITE ŠE: Pametni telefon LG G6 – naslednik modularnega G5


Pametno uro LG Watch Style krasi 1,2-palčni zaslon P-OLED ločljivosti 360 x 360 slikovnih točk, pomnilnik z zmogljivostjo 512 GB, zaščitno steklo Gorilla Glass 3, 4 GB so odmerili prostoru za shranjevanje, baterija pa se lahko pohvali z 240 mAh. Srce predstavlja procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Zanjo bo treba odšteti pribl. 230 evrov. LG Watch Sport ima nekoliko večji 1,38-palčni zaslon P-OLED ločljivosti 480 x 480 slikovnih točk. Procesor je enak, prav tako je enako domerjen prostor za shranjevanje. Obe imata senzor za zaznavanje osvetlitve okolja, baterija športne izvedbe pa je zmogljivejša (430 mAh). Namesto usnjenega paščka je ta iz termoplastičnega poliuretana, ima standard IP68, in ne ”zgolj” IP67, ter 768 MB RAM-a. V nasprotju z modelom Watch Style ima Watch Sport merilnik srčnega utripa. Medtem ko pri cenejši različici pogrešamo LTE, GPS in NFC za Android Pay, Watch Sport to ima. Razlika v ceni je slabih sto evro (cena za večji model znaša 325 evrov).

Galerija – pametni uri LG Watch Style in LG Watch Sport:

Dodatne Informacije

Več informacij:
lg.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!