fbpx

Partnerski odnosi: 5 knjig, kako izboljšati odnos in komunikacijo

Foto: envato

Ko pomislimo na branje, si večina predstavlja aktivnost, pri kateri čas preživljamo v lastni družbi. Vendar pa ni vedno tako- mnogo je knjig, ki so namenjene prebiranju v dvoje. Za vas smo pripravili 5 knjig, ki jih lahko preberete skupaj s partnerjem in se na ta način povežete in nadgradite svojo ljubezen, razumevanje in vse ostalo, kar vam lahko pomaga k trdni, dolgotrajni zvezi.

1. Harville Hendrix: Getting the love you want

Foto: amazon.de

Avtor Harville Hendrix, terapevt na področju razmerij, je Getting the love you want napisal z namenom, da parom pomaga pri reševanju konfliktov in ostalih neprijetnih situacij, s katerimi se v razmerju še prevečkrat soočamo. Knjiga je bila že ob izdaji prava uspešnica, to, kar jo dela posebno, pa je, da je polna anekdot iz resničnega življenja in sicer avtorjevih dveh zakonov- enega uspešnega in enega neuspešnega.

2. The five love languages: the secret to love that lasts

Foto: amazon.de

V zadnjih letih je psihologija na področju odnosov izjemno napredovala in eden od razlogov za to je teorija jezikov ljubezni. Ker smo si med seboj različni, so različni tudi načini, ki v nas prebujajo občutke ljubljenosti. Nekateri se najbolj cenjeni počutijo, ko jih partner objame, drugi, ko namesto njih opravi neprijetno obveznost, tretji, ko jim podari nekaj lepega… Knjiga, ki vam bo predstavila 5 jezikov ljubezni, vam bo pomagala razumeti, kaj je tisto, kar bo vašega partnerja najbolj razveselilo.

3. Sue Johnson: Hold me tight

Foto: amazon.de

Hold Me Tight: Seven conversations for a lifetime of love je priznano delo klinične psihologinje in profesorice dr. Sue Johnson. V njem avtorica predstavi načine, kako izboljšati odnos s partnerjem in zmanjšati ter s spoštljivo komunikacijo reševati konflikte in nesporazume. Poudarek je na razumevanju drug drugega in občutku varnosti, knjigo pa priporočamo predvsem tistim, ki se v odnosu soočate z nenehnimi prepiri.

4. John Welwood: Perfect Love, imperfect relationships

Foto: amazon.de

Perfect Love, imperfect relationships: Healing the wound of the heart kliničnega psihologa in psihoterapevta Johna Welwooda je še ena od knjig, namenjena parom, ki želijo na sočuten način izboljšati svoj odnos in komunikacijo. Osredotoči se na rane, ki jih iz otroštva ali prejšnjih razmerij prinesemo v novo zvezo, kar seveda vpliva na to, kako odnos dojemamo in kako se soočamo s konflikti.

5. John M. Gottman: The relationship Cure

Foto: amazon.de

John M. Gottman velja za priznanega strokovnjaka na področju razmerij, saj so njegove študije pomagale mnogo parom po vsem svetu. Knjiga The relationship cure se osredotoča na čustveno povezavo med partnerjema in poudarja, da je to veščina, na katerih temeljijo uspešna razmerja. Pomagala pa vam ne bo le pri izboljšanju odnosa s partnerjem, pač pa vsebuje tudi lekcije, preko katerih se lahko ponovno povežete s prijatelji in družinskimi člani.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!