Pet neverjetnih čudežev narave, ki jih skrivajo grški otoki

Grčija je veliko več kot le morje!

Foto: Alex Azabache / Pexels

Grški otoki so znani po svoji edinstveni kulturi, zgodovini, plažah in nočnem življenju. Vendar ljudje pogosto pozabijo na naravne znamenitosti, ki so, roko na srce, pravi čudeži narave.

Če nameravate v prihodnosti potovati na grške otoke, bodite pozorni na te naravne čudeže, ki jih, če le lahko, obiščite in doživite.

Jama Melissani

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Travel + Leisure (@travelandleisure)

Ta kraj, ki je videti kot prehod v čudoviti podzemni svet, je zavit v tančico skrivnosti. V osrčju jame je velik bazen, obdan s strmimi skalnatimi stenami, obdanimi s floro, zgoraj pa je ogromna odprtina; kot velikansko naravno strešno okno. To omogoča, da se sončna svetloba spusti v jamo in jo osvetli v čudoviti turkizni barvi, ki se odbije od sten. Ta mali raj pod gladino Kefalonije, enega od Jonskih otokov, je preprosto neponovljiva izkušnja.

Narodni park Samariá Gorge

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crete (@creta_isla_)

Tako kot jama Melissani, je tudi Samariá Gorge videti kot fantazijski kraj. Nahaja se na otoku Kreta in je kombinacija pečin, gorskih poti, slikovite flore in osupljivih razgledov. Lokacija je kot nalašč za ljudi, ki iščejo pustolovščine.

Santorini

Severno od Krete leži ta precej nenavaden otok vulkanskega izvora. Medtem ko so drugi grški otoki polni belih plaž in bujnega zelenja, je Santorini pravi kontrast. To je otok lave in sonca. Osupljivo vulkansko pokrajino, zaradi katere boste imeli občutek, da ste pristali na Marsu, dopolnjujejo kikladska arhitektura (stavbe v modro-beli barvi), tisočletna zgodovina, bogata turistična ponudba kot osrednja dejavnost domačinov in njihova prijaznost. Vulkan, ki je oblikoval otok, je še danes aktiven.

Laguna Giola

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Thassos (@visit_thassos)

Na otoku Thasos, v pokrajini Astris, se nahaja bazen Giola, ki ga je ustvarila mati narava. Napolnjen je s svežo mediteransko vodo, kamnito korito pa ji daje neverjeten turkizen sijaj. Za številne turiste je to rajski kraj za kopanje.

Termalni izviri na otoku Samothraki

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Greece (@visitgreecegr)

Samothraki je majhen otok, za katerega ve le malo ljudi. Čeprav morda nima slovesa nekaterih večjih in bolj znanih otokov, je poln naravni zakladov, ki jih morate odkriti. Slovi po svoji neokrnjeni lepoti in pa po naravnih termalnih bazenih (vathers), ki jih najdete blizu mesteca Therma. Ti ponujajo priložnost, da doživite neverjetne skalne formacije, floro in slapove.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 trikov kako varno potovati v času koronavirusa