fbpx

Pobegnite v raj: Najlepši kampi v Dalmaciji (Hrvaška) za vsak okus

Foto: Olivia Green Camping

Dalmacija, znana po svoji očarljivi obali in kristalno čistem Jadranu, je priljubljena destinacija za ljubitelje kampiranja. Obiskovalci lahko izbirajo med raznolikimi kampi, ki se razprostirajo od majhnih, umirjenih zatočišč v naravi do večjih in bolj živahnih kampov z bogatim izborom aktivnosti. Vas zanima, kateri so najboljši kampi v Dalmaciji?! Preverite.

Ti kampi ponujajo različne možnosti nastanitve, vključno s šotori, avtodomi in celo udobnimi mobilnimi hišicami, kar omogoča vsakomur, da najde popolno mesto za svoj počitek. Poleg čudovitih plaž in prijetnega mediteranskega podnebja, mnogi kampi nudijo tudi dodatne ugodnosti, kot so bazeni, športna igrišča in animacijski programi, ki obogatijo počitniško izkušnjo za vse starosti. Dalmacija s svojo gostoljubnostjo in izjemnimi naravnimi lepotami zagotavlja nepozabno kampiranje, ki združuje avanturo in sprostitev v eno.

Če načrtujete dopust na Hrvaškem, preverite, kateri so najboljši kampi v Dalmaciji po izboru kamping portal Avtokampi.si.

Kategorija Večji kampi

Kamp Straško, Novalja

Kamp Straško, eden največjih in najbolj priljubljenih kampov na Hrvaškem, se nahaja na severnem delu otoka Pag, v bližini mesta Novalja. Kamp je znan po svoji prostorni plaži z drobnim peskom in kristalno čisto vodo, zaradi česar je idealen za družine. Ima tudi bogat animacijski program za otroke in odrasle, pa tudi odlično urejeno infrastrukturo – od restavracij do igrišč.

Foto: booking.com

Kamp Adriatic, Primošten

Kamp Adriatic se nahaja pred obalnim mestom Primošten, tik ob morju. Nudi namestitev na parcelah, v mobilnih hiškah in luksuznih šotorih. Kamp je znan po svoji čisti plaži in turkiznem morju, kjer lahko uživate v številnih vodnih športih. Na voljo so tudi restavracije, bari in trgovine, ki ponujajo lokalne specialitete.

Foto: booking.com

Kamp Šimuni, Pag

Kamp Šimuni se nahaja na zahodni obali otoka Pag in je eden izmed najbolj priljubljenih kampov na otoku. Je eden izmed redkih kampov s peščenimi plažami, kar je redkost na jadranski obali. Ponuja veliko možnosti za rekreacijo, kot so potapljanje, jadranje na deski, kolesarjenje in tenis. Kamp ima številne restavracije, trgovine in bare, pa tudi dobro urejeno infrastrukturo za otroke.

Foto: booking.com

Kamp Jezera Lovišća, Murter

Kamp Jezera Lovišća se nahaja na otoku Murter, v bližini mesta Jezera. Ponuja čudovito lokacijo ob morju s peščeno plažo in borovci. Kamp nudi številne možnosti za vodne športe, kot so potapljanje, jadranje in vožnja s kanuji. Namestitev je na voljo v mobilnih hiškah in glamping šotorih, poleg tega pa kamp ponuja tudi sodobne sanitarne objekte in številne animacijske programe.

Foto: Kamp Jezera Lovišča

Kamp Kozarica, Pakoštane

Kamp Kozarica se nahaja v čudovitem mestu Pakoštane, na severni dalmatinski obali. Ta kamp ponuja raznoliko izbiro namestitve, vključno s parcelami, mobilnimi hiškami in šotori. Njegova lega tik ob morju obljublja čudovite plaže in številne možnosti za vodne športe. Kamp ima dobro urejeno infrastrukturo, ki vključuje sodobne sanitarne objekte, restavracije, trgovine in številne rekreativne aktivnosti.

Foto: Kamp Kozarica

Kategorija Manjši kampi

Kamp Slanica, Murter

Kamp Slanica se nahaja na otoku Murter, v bližini čudovite plaže Slanica. Gre za majhen in prijeten kamp, ki ponuja intimno vzdušje in čudovito naravno okolje. Kamp ima sodobne sanitarne objekte, restavracijo in bar. Plaža Slanica je priljubljena med turisti zaradi peščene plaže in kristalno čistega morja.

Foto: Kamp Slanica

Kamp Lavanda, Orebić

Kamp Lavanda se nahaja v Orebiću na polotoku Pelješac. Je manjši kamp, ki se ponaša z intimno atmosfero in peščeno plažo, zaradi česar je priljubljen med družinami. Kamp ima urejene parcele, mobilne hiške in glamping šotore. Ponuja tudi restavracijo, kjer lahko poskusite lokalne specialitete. Okolica kampa je primerna za kolesarjenje in pohodništvo.

Foto: Kamp Lavanda

Olivia Green Camping Resort, Tisno

Najboljši kampi v Dalmaciji?! Nikar ne izpustimo tega bisera – Olivia Green Camping Resort je luksuzni kamp, ki se nahaja v Tisnu. Ponuja elegantne mobilne hiške in luksuzne glamping šotore z osupljivimi razgledi na morje. Kamp je znan po trajnostnih praksah, kot so uporaba obnovljivih virov energije in recikliranje. V kampu so na voljo restavracije, bazen in druge storitve za sprostitev.

Foto: Olivia Green

Kamp Olea, Novalja

Kamp Olea se nahaja v Novalji na otoku Pag. Gre za majhen kamp, ki ponuja čudovit pogled na morje in okoliške hribe. Kamp ima sodobne sanitarne objekte, restavracije in trgovine. Kamp Olea je znan po svojem mirnem in sproščenem vzdušju, idealnem za počitek in uživanje v naravi.

Foto: Kamp Olea

Kamp Lupis, Lovište

Kamp Lupis se nahaja v Lovištu, na koncu polotoka Pelješac. Je majhen kamp z lepo peščeno plažo in pogledom na morje. Kamp ponuja parcele za šotorjenje in avtodome, pa tudi mobilne hiške. Na voljo so restavracija, bar in trgovina, kjer lahko poskusite lokalne dobrote.

Foto: Kamp Lupis

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.