fbpx

Počitnice v hotelih iz najbolj priljubljenih TV serij ta hip: obiščete jih lahko že to poletje

Foto: zaslonska slika

Voila! To so hoteli iz najbolj priljubljenih TV serij zadnjega časa. Kaj pravite na počitnice na vaši najljubši TV lokaciji?

Od Belega lotosa do Emily v Parizu – to so hoteli iz najbolj priljubljenih TV serij zadnjih mesecev.

Po navedbah Forbesa so televizijske oddaje in filmi odgovorni za 96 odstotkov potovalnih odločitev, medtem ko raziskava Expedie postavlja filme in televizijske oddaje na prvo mesto, kar se tiče inspiracij za potovanja (pred družabna omrežja).

Emily in Paris – Hotel Molitor

hoteli iz najbolj priljubljenih TV
Foto: zaslonska slika

Molitor ni več »le bazen«, temveč hotel, kjer lahko Pariz doživite drugače. Iz priljubljene poletne točke za osvežitev se je pretvoril v večplasten kraj za življenje, ki združuje francosko in mednarodno klientelo okoli wellness, športnih, umetniških in kulinaričnih doživetij. Priljubljeni hotel s 124 sobami je delo arhitekta Jean-Philippe Nuela.

 

The White Lotus – Four Seasons San Domenico

Foto: zaslonska slika

HBO-jeva uspešnica iz leta 2021, The White Lotus, je dogajanje s Havajev v drugi sezoni preselila na obalo Sicilije. Kultna serija je bila postavljena v prostrano palačo San Domenico v Taormini, hotel A Four Seasons, z mistično goro Etna v ozadju in s pogledom na enega najbolj fotogeničnih odsekov obale Sicilije. V prejšnjem življenju je bila palača knežja rezidenca, kot so pričali visoki oboki, starinsko obilje in gargojli v notranjosti, pred tem pa katoliški samostan. Omenjeni hotel je od nekdaj priljubljeno shajališče elite, kraljevih družin, literarnih veljakov in filmskih zvezdnikov, s serijo pa je postal še bolj prepoznaven v širši javnosti.

Succesion – Juvet Landscape Hotel

Foto: zaslonska slika

Hotel Juvet Landscape, ki se pojavi v četrti sezoni priljubljene serije, je obdan z nepozabno pokrajino, zato ni čudnega, da je ustvarjalcem serije v hipu padel v oči. Nahaja se v dolini Valldal na norveški severozahodni obali, ponaša pa se z neprekinjenim razgledom na okoliški brezov gozd, osupljivo minimalistično arhitekturo in zdraviliščem s steklenim pročeljem.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.