Prvi električni motor z več kot 200 kilometri dosega – Johammer J1

Avstrijski Johammer je predstavil prvi električni motor J1 z daljšim dosegom od 200 kilometrov. Za moderni "čoper" boste odšteli najmanj 23 tisoč evrov.

Električni motorji na trgu ne predstavljajo novosti, prav vse pa pestijo težave majhnega dosega. S to težavo so se uspešno spopadli pri podjetju Johammer in razvili napredni motocikel, ki z enim polnjenjem premaga do 200 kilometrske razdalje.

Oblikovno gre za futuristično oblikovani “čoper”, ki ga poganja 11 kW elektromotor umeščen v zadnje kolo. Posebnost predstavlja tudi dejstvo, da nima menjalnika, celotni pogonski sklop pa skozi življenjsko dobo ne potrebuje vzdrževanja. Na voljo je v dveh različicah glede na doseg in sicer 150 in 200-kilometrski, razlika pa je zgolj v kapaciteti baterij. Motocikel doseže 120 km/h in ponuja zgledne pospeške, zaradi nizkega težišča pa tudi nadpovprečne vozne lastnosti. Cene se pričnejo pri 23 tisočakih, za različico s podaljšanim dosegom pa boste odšteli 25 tisoč evrov.

Več fotografij prvega električnega motorja si oglejte v fotogaleriji

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
3T FOR BMW: ekskluzivno kolo Exploro