fbpx

Prvo nogometno igrišče na svetu, ki ni pravokotne oblike

Nenavadno nogometno igrišče Unusual Football Field

Kdo pravi, da morajo biti nogometna igrišča zgolj pravokotna? Prvo nogometno igrišče na svetu, ki ni pravokotne oblike, sliši na ime Unusual Football Field in se nahaja v prenatrpanem Bangkoku (Tajska), ki nima več niti centimetra prostega prostora, saj je do zadnjega kotička pozidan. V resnici je prostora ogromno, a gre za asimetrične, slabo izkoriščene oz. zapuščene površine, ujete med stavbami. Te se zdaj spreminjajo v nogometna igrišča, čeprav nekateri kotički še zdaleč niso po merah klasičnih nogometnih igrišč.

Bangkok je izjemno natrpano tajsko mesto, v katerem živi kar 8 milijonov ljudi. Bolj kot to je zgovoren podatek, da na kvadratnem kilometru biva 5300 ljudi. To je kar trikrat več kot v Ljubljani (1708 na preb./km2). Posledično je pozidan do zadnjega kotička. A to ni ustavilo podjetja Ap Thailand, da ne bi mesto obogatilo z novim nogometnim igriščem.

PREBERITE ŠE: Ballhausgasse v Gradcu: hiša iz ogledal je zrcalna slike druge hiše


Nogomet je na Tajskem šport številka ena in mnogi otroci ter mladina si ga želijo igrati v prostem čas. Ker pa je mesto na tesnem s prostorom, so se morali znajti in nastala je koncept Unusual Football Field (zrasel je iz ideje Think Space, ki spodbuja k preobrazbi nerabljenih površin znotraj mesta v nogometna igrišča, čeravno te niso pravokotne oblike, a še omogočajo pravično igro). Prvo netipično nogometno igrišče (leži v predelu Khlong Toei) ima tako obliko črke L.

Galerija – Nogometno igrišče Unusual Football Field:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!