Rana ura, zlata ura: uspešni poslovneži, ki vstajajo neverjetno zgodaj

Kdaj se zbujajo uspešneži?

Slovenski pregovor Rana ura, zlata ura ni iz trte izvit. Že Aristotel je dejal, da je dobro vstati pred zoro, saj da to pomaga k boljšemu zdravju, bogastvu in modrosti. To je očitno prišlo na uho tudi številnim uspešnežem, ki vstajajo s kurami (in celo prej!). Preverite, kdo so svetovno uspešni poslovneži, ki vstajajo neverjetno zgodaj.

Je slovenski pregovor ”Rana ura, zlata ura” ključ do uspeha? Če vprašate svetovne uspešne poslovneže kova Tim Cook, Jack Dorsey, Richard Branson, Mary Barra in številne druge poslovne ”težkokategornike”, to drži kot pribito. Zdrži pa tudi znanstveno presojo. Raziskave so namreč pokazale, da so jutranji ljudje (nekateri so napol ponočnjaki, saj vstajajo sredi noči) bolj (pro)aktivni in bolje izkoristijo vsak dan, zato so na poslovnem področju uspešnejši.

Richard Branson vstaja s soncem.
Richard Branson vstaja s soncem.

Ali kot je dejal Christoph Randler, profesor biologije na univerzi v nemškem Heidelbergu, ”ko pride do uspeha na poslovnem področju, jutranji ljudje držijo v rokah vse karte”. Logika je povsem preprosta. Manj je motečih elementov, zaradi dodatnih ur pa lahko počnejo tudi stvari, ki jih sicer ne bi mogli.

PREBERITE ŠE: Infografika: Kako izgleda tipičen dan uspešnega poslovneža?

In kdo so ti uspešni poslovneži, ki vstajajo neverjetno zgodaj in ki te bodo prepričali, da nikoli več ne boš stisnil gumba za dremež?

Uspešni poslovneži, ki vstajajo neverjetno zgodaj:

Michelle Obama

Michelle Obama
Michelle Obama

Michelle Obama, prva dama ZDA, vstaja ob 4.30 in dan začne s telovadbo, medtem ko njen mož in otroci še mirno spijo.

Tim Armstrong

Tim Armstrong
Tim Armstrong

Tim Armstrong, generalni direktor ameriškega ponudnika interneta AOL, vstaja ob 5.00 in čas pred službo izkoristi za telovadbo, druženje s hčerko in branje.

Ursula Burns

Ursula Burns
Ursula Burns

Ursula Burns, generalna direktorica podjetja Xerox, vstaja ob 5.15 in svoj dan začne s prebiranjem elektronske pošte in telovadbo.

Indra Nooyi

Indra Nooyi
Indra Nooyi

Indra Nooyi, generalna direktorica Pepsija, se zbuja ob 4.00 in je v službi najkasneje ob 7.00. ”Pravijo, da je spanec darilo od Boga. Jaz tega darila nisem dobila,” pojasnjuje.

Tim Cook

Tim Cook
Tim Cook

Tim Cook, generalni direktor Appla, vsak dan (tudi ob nedeljah) vstaja ob 3.45 in svoj dan začne s prebiranjem elektronske pošte.

Jack Dorsey

Jack Dorsey
Jack Dorsey

Jack Dorsey, generalni direktor Twitterja in Squara, se zbuja ob 5.30 in dan začne z 10-kilometrskim tekom.

Sergio Marchionne

Sergio Marchionne
Sergio Marchionne

Sergio Marchionne, generalni direktor avtomobilskega koncerna Fiat Chrysler, začenja dan ob 3.30 in se najprej začne ukvarjati z evropskim trgom, ki je v nasprotju z ameriškim že startal v nov delovni dan.

Richard Branson

Richard Branson
Richard Branson

Richard Branson, ustanovitelj in predsednik skupine Virgin Group, vstaja ob 5.45, začetek dneva pa izkoristi za rekreacijo in zgoden zajtrk.

Marry Barra

Mary Barry
Mary Barry

Marry Barra, generalna direktorica koncerna General Motors, je v službi že ob 6.00.

David Cush

David Cush
David Cush

David Cush, generalni direktor Virgin America, se zbuja ob 4.15 in dan začenja s pošiljanjem e-pošte in klici partnerjev na vzhodni ameriški obali, nato pa odide v telovadnico.

Howard Schultz

Howard Schultz
Howard Schultz

Howard Schultz, generalni direktor Starbucksa, dan začne z rekreacijo (običajno je to vožnja s kolesom) in je v pisarni do 6.00.

Vittorio Coloa

Vittorio Colao
Vittorio Colao

Vittorio Coloa, generalni direktor Vodafona, vstaja ob 6.00 in dan začenja s telovadbo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nimaš klime? 12 trikov, s katerimi preživiš in prespiš vroče poletne noči!