Razstrupljanje po praznikih – znanstveniki z novo skrivno sestavino

Če ste se to jutro zbudili popolnoma sveži in pripravljeni na nov dan – čestitamo! Očitno vam je uspelo doseči neko zmernost, nirvano, o kateri večina le sanja. Če pa ste po naključju posegli po nezdravih prigrizkih in obilnih obrokih, potem se verjetno že veselite razstrupljanja telesa po praznikih. In očitno obstaja sestavina, ki vam pri tem lahko odlično pomaga.

Videti je, da je sladki krompir tista sestavina, ki vam bo pomagala pri poprazničnem razstrupljanju telesa. Pa ne bodite preveč navdušeni. Ne govorimo o zlatem, hrustljavo pečenem sladkem krompirju iz pečice ali pa kremastem pireju. Tisto, kar naj bi pomagalo pri razstrupljanju, je namreč ostanek vode, v kateri kuhamo sladki krompir.

PREBERITE ŠE: Koliko časa boste potrebovali, da se znebite odvečnih kilogramov, nabranih za božične praznike?

Pri 'detoksu' bo pomagal sladki krompir.
Pri ‘detoksu’ bo pomagal sladki krompir.

Japonski raziskovalci so namreč našli beljakovine (peptide sladkega krompirja), ki ostanejo v vodi po tem, ko smo v njej prevreli sladki krompir. Potem ko so bile miši 28 dni na dieti z maščobami in zraven pile vodo sladkega krompirja, so imele bistveno manjšo težo, nižjo raven holesterola in nižje ravni leptina (hormon, ki uravnava lakoto in občutek sitosti). Znanstveniki so zelo optimistični, da bo dieta enako delovala tudi pri ljudeh.

Dodatne Informacije

Vir:
sciencedaily.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Želite spremeniti barvo las? Katero bi morali preizkusiti glede na vaše astrološko znamenje?