fbpx

Recept: cheesecake s slano karamelo in čokolado

Foto: envato

Kdo bi si mislil, da lahko okusen raj na zemlji ustvarimo brez uporabe pečice? Cheesecake s karamelo in čokolado je pravi dokaz, da lahko najbolj slastne stvari nastanejo brez vročine in peke.

Med številnimi sladicami, ki kradejo srca gurmanov po vsem svetu, ima cheesecake poseben prostor. Njegova zgodba seže v davnino, v staro Grčijo, kjer so ga postregli namesto torte na slovesnostih. Kaj pa pravite na cheesecake s karamelo in čokolado?

A čas je ponesel to sladko umetnino v današnjo dobo, kjer je s pojavom kremastega sira in ustvarjalnostjo slaščičarjev dobila nove dimenzije. Pred vami je recept za čisto posebno različico – cheesecake s karamelo in čokolado, ki ne le razvaja brbončice, temveč tudi očara s svojo prefinjeno kombinacijo okusov.

Cheesecake s karamelo in čokolado

  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Za podlago:
  • 200 g mletih piškotov
  • 1 žlica kakava
  • 100 g masla
  • Za nadev:
  • 125 g indijskih oreščkov
  • 340 g kremnega sira
  • 50 ml kokosovega mleka
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica karamelnega preliva
  • Za okras:
  • 250 ml sladke smetane
  • 3 žlice kakava
  • karamelni preliv
  • slana karamelna čokolada
  • groba sol

Navodila

  1. Mlete piškote zmešajte z žlico kakava.
  2. Dodajte stopljeno maslo in dobro premešajte, da dobite homogeno zmes.
  3. Zmes enakomerno porazdelite po dnu tortnega modela, ki ste ga obložili s peki papirjem, in jo stisnite, da ustvarite trdno podlago. Postavite v hladilnik, da se strdi.
  4. Indijske oreščke namočite v topli vodi čez noč, nato pa jih odcedite.
  5. V blenderju združite indijske oreščke, kremni sir, kokosovo mleko, sladkor v prahu in karamelni preliv. Mešajte v blenderju, dokler ne dobite gladke mase.
  6. Nadev prelijte čez pripravljeno podlago v tortnem modelu. Poravnajte površino.
  7. Karamelni preliv nanesite po vrhu nadeva.
  8. Sladko smetano stepite skupaj s kakavom, da dobite čvrst sneg.
  9. Nadevajte stepeno smetano v tortni brizgalnik. Okrasite robove torte s smetano.
  10. Po vrhu torto potresite s slano karamelno čokolado in grobo soljo.

Postavite torto v hladilnik in pustite, da se dobro ohladi ter strdi. Pred postrežbo po želji dodatno okrasite s karamelno omako ali dodatnimi kosi čokolade.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.