Čokoladni brownie je sladica, ki se ji zlepa ne moremo odreči. Sploh v kombinaciji s slano karamelo. Poglejmo recept za - čokoladno pecivo s slano karamelo.
Čokoladni brownie s slano karamelo je prava simfonija za brbončice. Fina temna čokolada je odlično uravnotežena s slano karamelo, ki ji daje še več okusa in globine. Recept zanjo je preprost in hiter. Karamelo lahko hitro naredite sami, če pa želite prihraniti še nekaj več časa, pa lahko stopite že kupljene mehke karamelne bonbone.
Čokoladnoi brownie s slano karamelo
Sestavine
- 200 g masla
- 100 g čokolade (70% kakava)
- 100 g čokolade (50% kakava)
- 400 g mehkih karamelnih bonbonov
- čajna žlička grobe morske soli
- 200 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 130 g navadne moke
- 50 g kakava v prahu
Navodila
- Pečico segrejete na 180 stopinj.
- Mehke karamelne bonbone stopite na pari ali v mikrovalovni pečici.
- Kvadraten pekač velikosti 23×23 cm namastite in obložite s papirjem za peko.
- V srednji posodi stopite 200 g masla. V posodo nalomite obe čokoladi, nato posodo odstavite z ognja in počakajte, da se čokolada stopi ter premešajte.
- V manjši skledi zmešajte 175 g stopljenih karamelnih bonbonov in čajno žličko morske soli.
- Preostanek stopljenih karamelnih bonbonov date v večjo skledo z 200 g sladkorja in 4 jajci ter mešate z mešalnikom, dokler zmes ni enotna. Dodate še mešanico čokolade in masla ter stepete.
- V drugi skledi zmešate 130 g navadne moke, 50 g kakava v prahu in dober ščepec kuhinjske soli, nato pa to presejete v čokoladno zmes in dobro zmešate.
- Polovico mase vlijete v model in jo poravnate z lopatko.
- Polovico soljene karamele z žlico naložite na testo v 5 debelih, enakomerno razporejenih trakovih.
- Z žlico nanesite preostanek testa in ga zgladite, vendar pazite, da ne zmečkate prog karamele.
- Nanesite karamelo na vrhnjo plast testa, tako kot prvo plast.
- Pecite 25 do 30 minut oziroma dokler torta ne naraste in se začne oblikovati skorjica.
- Ko se čokoladna torta ohladi, narežete na kvadratke in postrežete.