fbpx

Recept: francoska nevidna jabolčna torta

Francoska nevidna jabočna torta
Foto: envato

Predstavljamo vam francosko specialiteto - nevidna jabolčna torta, ki je pravi čarobni trik!

Zakaj nevidna jabolčna torta? Ker plasti jabolk, ki jih boste našli v testu, ne bodo vidne. Toda ne skrbite, ta torta zagotovo ne bo neopažena na vaši mizi. Pravzaprav bo vse presenetila zaradi neverjetnega okusa, ki ga skriva v sebi.

Priprava je izjemno preprosta in ne zahteva veliko časa. Rezultat pa je slastna torta s prefinjenim okusom in kremasto teksturo. Ne pozabite na pomembno skrivnost – čim tanjše narezana jabolka. Tako boste zagotovili več plasti in uživali v popolnoma zliti harmoniji okusov.

Poglejte video, ki vam bo pokazal, kar potrebujete za pripravo te čarobne jabolčne torte.

Nevidna jabolčna torta

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 50 g moke
  • 1 vrečka pecilnega praška (15 g)
  • 1 ščepec soli
  • 3 jajca
  • 30 g sladkorja
  • 100 ml mleka
  • 20 g olja
  • izvleček vanilije
  • 800 g zrelih jabolk

Navodila

  1. Zmešamo moko, sol in pecilni prašek.
  2. Jajca stepamo s sladkorjem, dokler zmes ne postane bela. Med stepanjem dodajamo olje, mleko in vaniljev ekstrakt.
  3. Zmešamo mešanico moke in pecilnega praška.
  4. Jabolka olupimo in z nožem narežemo na tanke rezine.
  5. Jajčno zmes prelijemo čez jabolka, dobro premešamo, da prekrijemo vsako rezino.
  6. Pečemo pri 200 stopinjah 35-40 minut. Ko se torta ohladi, jo vzamemo iz modela in pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.