Okusno, bogato in hranljivo kosilo, ki vas bo nasitilo v vročem poletnem dnevu in vam ne bo preveč obremenilo želodca.
Piščanec je priljubljen v poletnih dneh, saj ga lahko hitro termično obdelamo. Dodajte mu zelenjavo in dobili boste obrok, poln vlaknin, ki je bogat in nasiten ter preprosto čudovitega okusa.
Hladna piščančja solata
Sestavine
- piščančje belo meso
- 1 glava zelene solate
- 2 rezini kruha
- 5 gob
- 1 bučka
- olje Za preliv:
- 2 naribani kumari srednje velikosti
- pol kozarca kisle smetane
- pol kozarca jogurta
- 3 žlice majoneze
- 2 strgana stroka česna
- nariban parmezan po okusu
- sol in poper po okusu
- česen v prahu
- mleti poper
Navodila
- Piščanca po okusu dobro začinimo, pokapamo z oljem in spečemo v pečici, segreti na 200 stopinj.
- Med tem časom sesekljamo gobe in bučko, začinimo in prepražimo, nato dodamo na kocke narezan kruh.
- Ko je pečeno, nasekljamo solato in radič, nato pa zmešamo s popraženo zelenjavo in kruhom ter z na manjše kose narezanim piščancem.
- Dodamo vse sestavine za preliv in dobro premešamo.
- Potresemo s parmezanom.
Dober tek.