fbpx

Kaj je drape frufru in zakaj je tako popularen?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vsi smo že slišali za curtain bangs oz. zavesasti frufru- frizuro, ki je prvič zasijala v 70. letih prejšnjega stoletja, in je v zadnjem letu ponovno zavladala trendom. Sedaj pa popularnost dosega še ena, zelo podobna pričeska- takoimenovani drape frufru. Pozanimali smo se, kako ta frizura izgleda in zakaj postaja tako priljubljena.

Ljubiteljice frufrujev ste z veseljem opazile, kako popularna je bila ta frizura v zadnjem letu. Trendom je vladala predvsem pričeska curtain bangs oz. zavesasti frufru– navihana frizura, ki jo boste prepoznali po laseh, ki obraz uokvirijo na podoben način kot bi zavese okno (tako je tudi dobila svoje zanimivo ime).
Sedaj pa v modo prihaja še ena vrsta frufruja- takoimenovani drape frufru, ki je zavesastemu zelo podoben.

Kaj je drape frufru?

Zavesasti frufru se začne s preprostimi rezi, ki segajo tik pod obrv, lasje okoli obraza pa so postopoma daljši, pri čemer najdaljše konice segajo približno do ličnic. Drape frufru sledi podobnemu konceptu, le da ustvari elegantnejši videz, lasje pa so nekoliko daljši. Najdaljši prameni ob obrazu segajo vse do brade.
Drape frufru je primeren predvsem, če so vaši lasje srednje dolgi oz. če se uvrščate med dolgolaske. Najbolj čudovito bo izgledal, če so vaši lasje zdravi in bleščeči, pa tudi ob uporabi blow-out tehnike urejanja las.

Zakaj je drape frufru tako priljubljen?

Drape frufru je zelo priljubljen predvsem, ker velja za eno najbolj vsestranskih frizur. Čudovito lahko izgleda tako na kodrolaskah, kot tudi tistih, katerih lasje so povsem ravni ali pa nekoliko valoviti. Uredite si jo lahko na ogromno načinov: tako kot elegantno, bleščečo pričesko za poletne večere, kot tudi sproščenimi slogi, za katere ne potrebujete veliko urejanja.
Vsestranskost drape frufruja se kaže tudi v tem, da lahko z njim ustvarite prelepo pričesko, pri kateri so vaši zadnji lasje speti v čop ali figo, vaš obraz pa ostaja uokvirjen s frufrujem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!