fbpx

Recept: hladna piščančja solata

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Okusno, bogato in hranljivo kosilo, ki vas bo nasitilo v vročem poletnem dnevu in vam ne bo preveč obremenilo želodca.

Piščanec je priljubljen v poletnih dneh, saj ga lahko hitro termično obdelamo. Dodajte mu zelenjavo in dobili boste obrok, poln vlaknin, ki je bogat in nasiten ter preprosto čudovitega okusa.

Hladna piščančja solata

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • piščančje belo meso
  • 1 glava zelene solate
  • 2 rezini kruha
  • 5 gob
  • 1 bučka
  • olje
  • Za preliv:
  • 2 naribani kumari srednje velikosti
  • pol kozarca kisle smetane
  • pol kozarca jogurta
  • 3 žlice majoneze
  • 2 strgana stroka česna
  • nariban parmezan po okusu
  • sol in poper po okusu
  • česen v prahu
  • mleti poper

Navodila

  1. Piščanca po okusu dobro začinimo, pokapamo z oljem in spečemo v pečici, segreti na 200 stopinj.
  2. Med tem časom sesekljamo gobe in bučko, začinimo in prepražimo, nato dodamo na kocke narezan kruh.
  3. Ko je pečeno, nasekljamo solato in radič, nato pa zmešamo s popraženo zelenjavo in kruhom ter z na manjše kose narezanim piščancem.
  4. Dodamo vse sestavine za preliv in dobro premešamo.
  5. Potresemo s parmezanom.

Dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!