fbpx

Recept: hladno kuhana kava (cold brewed coffee)

Foto: envato

Poletje je pred vrati, zato ni boljšega od vaše najljubše pijače v posebej osvežilni varianti. Za razliko od klasične ledene kave vam bo ta način priprave zagotovil popolnoma novo izkušnjo pitja kave, ki jo boste zagotovo želeli ponoviti. Absolutni internetni hit za ljubitelje kave je zagotovo Cold Brewed Coffee. Kako torej pripraviti to osvežilno pijačo polnega okusa pa vam razkrivamo v spodnjem prispevku.

Cold Brewed Coffee ali hladno kuhana kava se namreč od ledene kave, ki smo je vajeni, razlikuje predvsem po načinu priprave, ki traja kar 24 ur.

Za pravo in okusno kavo je najbolje izbrati temno praženo kavo. Le-to je namreč treba najprej zmleti s kavnim mlinčkom, vendar je potrebno paziti, da zrna niso pregosta. Kavo daste v kozarec in jo nato prelijete z vodo – ta ni treba, da je vroča, dovolj bo, če nalijete mlačno ali hladno. Ko kavo prelijete z vodo, jo premešajte in jo postavite v zaprti lonček za 24 ur. Ko ta v hladilniku stoji, jo nekajkrat premešajte, da razvije intenziven okus in spusti svojo aromo. Pri postrežbi okrasite z ledom ali z meta listi.

Foto: Lindsay Martin/Unsplash

Za Cold Brewed Caffee – hladno kuhano kavo obstajajo posebni lončki ali pa aparati, ki jih lahko kupite v različnih spletnih trgovinah.

Ni izdelkov za prikaz!

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!