fbpx

Ko se imate radi, ne počnete teh stvari!

Foto: Jonas Svidras / Unsplash

Ljubezen do sebe, v grobem, pomeni, da nehate delati nekatere stvari. Stvari, ki vas omejujejo. Stvari, ki vas prizadenejo. Stvari, ki vas bolijo in ne osrečujejo.

Ni vam treba več let razvijati ljubezni do sebe, da bi ustavili nekatera destruktivna vedenja, lahko jih spremenite skozi življenje.

Ne govorite slabo o nikomer

Nehajte govoriti negativno, tako o drugih kot o sebi. Besede imajo moč in energijo, ki se jih morate naučiti spoštovati. Začnite tako, da nehate kritizirati, obsojati. Če nimate ničesar pozitivnega za povedati, ne govorite ničesar.

Ne komentirajte, kako ste se zredili, ne govorite o sebi, da ste neumni, izključite se iz pogovorov, v katerih nekdo ogovarja in obsoja. To ne pomeni, da ne bi smeli analizirati vedenja nekoga in ga poskušati razumeti ali da se nikomur ne bi smeli zaupati in deliti svoje izkušnje. Ker imate še vedno svoje konflikte in težke trenutke in potrebujete izmenjavo, podporo in razumevanje.

Imejte se radi, takšne, kot ste. Foto: Fleur Kaan- / Unsplash

To počnite samo z namenom, da prispevate k razumevanju ali ga pridobite, brez etiketiranja in izgovarjanja.

Ne primerjajte se z drugimi

Kadarkoli to storite, se vam morda zdi, da so drugi srečnejši, uspešnejši, bolj spretni, da so v nečem boljši od vas. Če cenite njihove vrline in sposobnosti, se vprašajte, v kolikšni meri jih lahko obvladate sami in ali imajo za vas kakšno praktično uporabnost.

Ali pa morda sklepate, da ste boljši od drugih, kar bo nahranilo vaš ego in spodbudilo aroganco. Če vas morajo takšne primerjave spodbuditi, potem imate negotovosti in strahove, na katerih morate delati – in to storite iz ljubezni do sebe.

Ko se imate resnično radi, ste preprosto to, kar ste, brez občutka razlike od drugih, na tak ali drugačni način. Takrat opazite in bolj cenite tisto, kar vas povezuje z drugimi, kot tisto, kar vas oddaljuje od njih.

Naredite stvari po svoje

Ni pomembno, kako to počnejo drugi ali kaj je splošno sprejeto, kot pravi način in kaj cenijo drugi in okolje. Naredite stvari po svoje.
Poslušajte se in svoje srce in sledite svoji poti. Če to pomeni, da zapustite varno službo, kjer ste nesrečni, da razvijete svoj talent in se posvetite tistemu, kar vam je pomembno, naredite to. Ko delujete iz globokega prepričanja in v skladu s svojim bitjem, vam vesolje daje vso podporo.

Uživajte v življenju. Foto: Bruce Mars / Unsplash

Ne ostanite tam, kjer vam je neprijetno in kjer vas ne cenijo

Če se na zmenku počutite neprijetno, dolgočasno in razdraženo, odidite. Če je nekdo z vami ravnal slabo, se z njim soočite ali preprosto prekinite stik brez pojasnila. Če ne cenijo vaše ustvarjalnosti in znanja pri delu, poiščite delo, kjer vas bolj cenijo.

Nehajte zanemarjati svoje fizično in duhovno počutje

Vsaka oblika skrbi za sebe je enako pomembna . Če delate na duhovnem razvoju, to ne pomeni, da morate biti neurejeni. Nega nohtov, masaža, telovadba, nega so prav tako pomembni, kot branje, meditacija, povezovanje z naravo, dihanje, zdrava prehrana. Negujte svoje telo, svoja čustva, svoje duševno zdravje, svojo inteligenco in svojo dušo.

Bodite to, kar ste, z vso svojo močjo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!