fbpx

Recept: jabolčni zavitek z vaniljevo kremo

Foto: envato

Jabolčni zavitek z vaniljevo kremo je klasika med sladicami, ki nas vedno znova očara.

Jabolčni zavitek z vaniljevo kremo, pripravimo tako, da sladka jabolka, ki jih začinimo s cimetom, zavijemo v krhko listnato testo in prelijemo s kremno vanilijevo omako.

Ta sladica je idealna izbira za posebne priložnosti, kot so prazniki, rojstni dnevi ali kot popoln zaključek po kosilu. Čeprav je priprava enostavna, bo zagotovo navdušila vaše goste!

Jabolčni zavitek z vanilijevo kremo predstavlja popolno kombinacijo hrustljavega testa, sladkega jabolčnega nadeva in kremaste vanilijeve kreme.

Očarala ljubitelje tradicionalnih domačih slaščic, hkrati pa ponuja nekaj novega in drugačnega.

Jabolčni zavitek z vaniljevo kremo

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za testo
  • 250 g moke
  • 125 g hladnega masla
  • 5 žlic hladne vode
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja
  • Sestavine za nadev:
  • 6 srednje velikih jabolk, narezanih na tanke rezine
  • 50 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlički cimeta
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • Sestavine za vanilijevo kremo:
  • 500 ml mleka
  • 6 rumenjakov
  • 120 g sladkorja
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 3 žlice koruznega škroba

Navodila

  1. Za testo najprej presejemo moko in sol v skledo. Dodamo hladno maslo in z rokami drobimo, dokler ne dobimo drobtinaste teksture. Dodamo hladno vodo in zamesimo testo. Oblikujemo v hlebček in zavijemo v prozorno folijo. Pustimo počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
  2. Za nadev v ponvi stopimo maslo, dodamo sladkor, cimet in vanilijev ekstrakt. Dodamo naribana jabolka in mešamo, dokler se jabolka ne zmehčajo. Pustimo, da se nadev ohladi.
  3. Za vanilijevo kremo v posodi zmešamo rumenjake in sladkor. Dodamo koruzni škrob in vanilijev ekstrakt ter mešamo, dokler ne dobimo gladke mase.
  4. Mleko segrejemo v loncu do vrenja. Med stalnim mešanjem dodamo rumenjakovo mešanico in kuhamo, dokler se krema ne zgosti. Odstranimo s toplote in pustimo, da se ohladi.
  5. Testo razvaljamo na pomokani površini na velikost pekača. Preložimo ga v pekač in na sredino razporedimo ohlajen nadev. Zavijemo in previdno položimo v pekač za peko.
  6. Pečemo v pečici, segreti na 180°C, približno 45 minut, dokler ni zavitek zlato rjave barve. Pečeni zavitek postavimo na rešetko in pustimo, da se ohladi.
  7. Ohlajen zavitek razrežemo in postrežemo s hladno vanilijevo kremo. Dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.