fbpx

Recept: poletna grška “musaka” iz bučk s feta sirom

Grška hrana je odlična poleti!

Foto: envato

Poletje je idealno za grške jedi! Tudi zato smo pogledali poletno grško "musako" ali enolončnico iz bučk s feta sirom, ki je pripravljena 1,2,3 ....

Še vedno iščete hitro jed, ki deluje odlično brez veliko truda? Naša musaka iz fete in bučk ni le hitro pripravljena – je tudi zelo dobrega okusnega okusa – in ima celo z nizko vsebnost ogljikovih hidratov ter je zato idealna in zdrava prehrana. Ima namreč res malo ogljikovih hidratov. Tukaj je enostaven recept!

Grška musaka iz bučk s feta sirom

  • Obroki: 3
  • Težavnost: srednje
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 srednja čebula
  • 1 strok česna
  • 2 bučki
  • olivno olje
  • 400 g mletega govejega mesa (neobvezno: zelenjavna alternativa)
  • 1 žlica paradižnikove paste
  • 200 g feta sira
  • ½ kocke zelenjave
  • 100 ml vode
  • timijan
  • origano
  • bazilika
  • sol in poper

Navodila

  1. Čebulo in česen drobno sesekljamo. Bučke narežemo na rezine.
  2. Kalup premažite z olivnim oljem in na dno prevlečeno položite nekaj rezin bučk.
  3. Pečico segrejte na 150 °C zgornja/spodnja toplota.
  4. Na malo olivnega olja prepražimo mleto ali drugo meso, dodamo čebulo in česen ter dušimo, dokler čebula ne postane prosojna.
  5. Vmešajte paradižnikovo pasto, da zadiši.
  6. Sedaj dodamo začimbe po okusu in razgladimo z vodo, nato dodamo polovico zelenjavne temeljne kocke. Na srednjem ognju dušimo približno pet do deset minut, ostane naj še nekaj tekočine.
  7. Začinite s soljo in poprom.
  8. Na bučke damo nekaj mlete mešanice in čez njo razdrobimo feto. Nato na vrh spet položite bučke, zmes sesekljajte in zaključite s feto.
  9. Postavite v pečico za 20 do 25 minut.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.