Poletje je idealno za grške jedi! Tudi zato smo pogledali poletno grško "musako" ali enolončnico iz bučk s feta sirom, ki je pripravljena 1,2,3 ....
Še vedno iščete hitro jed, ki deluje odlično brez veliko truda? Naša musaka iz fete in bučk ni le hitro pripravljena – je tudi zelo dobrega okusnega okusa – in ima celo z nizko vsebnost ogljikovih hidratov ter je zato idealna in zdrava prehrana. Ima namreč res malo ogljikovih hidratov. Tukaj je enostaven recept!
Grška musaka iz bučk s feta sirom
Sestavine
- 1 srednja čebula
- 1 strok česna
- 2 bučki
- olivno olje
- 400 g mletega govejega mesa (neobvezno: zelenjavna alternativa)
- 1 žlica paradižnikove paste
- 200 g feta sira
- ½ kocke zelenjave
- 100 ml vode
- timijan
- origano
- bazilika
- sol in poper
Navodila
- Čebulo in česen drobno sesekljamo. Bučke narežemo na rezine.
- Kalup premažite z olivnim oljem in na dno prevlečeno položite nekaj rezin bučk.
- Pečico segrejte na 150 °C zgornja/spodnja toplota.
- Na malo olivnega olja prepražimo mleto ali drugo meso, dodamo čebulo in česen ter dušimo, dokler čebula ne postane prosojna.
- Vmešajte paradižnikovo pasto, da zadiši.
- Sedaj dodamo začimbe po okusu in razgladimo z vodo, nato dodamo polovico zelenjavne temeljne kocke. Na srednjem ognju dušimo približno pet do deset minut, ostane naj še nekaj tekočine. Začinite s soljo in poprom.
- Na bučke damo nekaj mlete mešanice in čez njo razdrobimo feto. Nato na vrh spet položite bučke, zmes sesekljajte in zaključite s feto.
- Postavite v pečico za 20 do 25 minut.