fbpx

Recept: proteinski kruh z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

Foto: envato

Recept za proteinski kruh z majhno vsebnostjo ogljikovih hidratov je primeren za vse, ki pazite na linijo, a se kruhu težko odpoveste. Ne samo, da navadnemu kruhu predstavlja okusno alternativo, njegova priprava je tudi zelo enostavna, peka pa vam bo vzela le eno uro časa.

Proteinski kruh je primeren za vse, ki se trudite jesti bolj zdravo, kruhu pa se težko odrečete.

Proteinski kruh

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Prednost tega kruha je, da ne vsebuje veliko ogljikovih hidratov. Poleg tega, da je njegov okus bogat in sočen, vas bo kruh z visoko vsebnostjo beljakovin tudi dobro nasitil.

Sestavine

  • 300 g pustega sira
  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g zmletih lanenih semen
  • 125 g zmletih ovsenih kosmičev
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 8 beljakov
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 žlici sezamovih semen
  • 2 žlici bučnih semen, po želji
  • 2 žlici sončničnih semen, po želji

Navodila

  1. V globoki posodi zmešajte mandlje, lanena in ostala semena, ovsene kosmiče, pecilni prašek in sol.
  2. Beljake stepajte, dokler zmes ne postane rahlo penasta in jih skupaj s sirom dodajte mešanici. Vse skupaj še enkrat premešajte.
  3. Podolgovat pekač za kruh obložite s papirjem za peko in vanj zlijte zmes. S pomočjo žlice testo poravnajte, nanj stresite nekaj sezamovih semen in ga položite v pečico, ogreto na 180 °C. Pecite približno 1 uro. Ko je kruh pečen, počakajte, da se nekoliko ohladi, preden ga postrežete.

Dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.