Quesadilla je kot 'mehiška pica', ki si jo lahko pripravite z različnimi nadevi. Tokrat smo izbrali recept za - quesadilla z gobami.
Quesadilla z gobami je resnično nekaj posebnega. Je odlična alternativa mesnim, ki bo navdušila tako vegetarijance kot tudi vsejedce. Za njihovo pripravo potrebujete le 15 minut časa, zato so odlična izbira, če vas presenetijo nenapovedani obiski.
Quesadilla z gobami
Sestavine
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 200 g gob portobello, narezanih na 8 mm (ali druge gobe po izbiri)
- ½ čajne žličke chipotle v prahu
- ¼ čajne žličke kuhinjske soli
- ¼ čajne žličke črnega popra
- ¾ skodelice naribanega (75 g) sira colby
- 2 tortiliji
- kisla smetana ali guacamole
Navodila
- V ponvi na srednje močnem ognju segrejete 2 žlici olja. Dodate gobe in pečete 1 minuto, ob tem pa redno mešate, da se ne primejo na ponev.
- Dodate še drug žlico olja, premešate, da prekrijete gobe, nato dodate chipotle v prahu, sol in poper. Pecite še dobro minuto, dokler površina gob ne postane zlata. Gobe pretresite v skledo in s papirnato brisačo obrišite ponev.
- Polovico tortilje potresite s polovico sira, nanjo položite polovico gob, nato pa prepognite drugo polovico. Ponovite z drugo tortiljo.
- Ponev, v kateri ste prej pražili gobe, ponovno postavite na srednji ogenj. Tortilje položite v ponev in jih pražite dobro minuto, dokler ne postanejo hrustljave in zlate. Obrnite in pražite še minuto, dokler ne postane hrustljava.
- Vsako quesadillo prerežite na pol in postrezite s kislo smetano oz. guacamole. Za konec nanjo stisnite nekaj limetinega soka. Doberte k, quesadilla je nared.