fbpx

Recept: sočen in hrustljav pečen piščanec

Foto: envato

Če želite sočno meso in hrustljavo kožo, potem vsekakor poskusite ta recept.

Še nikoli ni bilo tako enostavno speči piščanca kot po tem receptu. Ne potrebujete veliko sestavin, kot prilogo pa lahko postrežete krompir ali zelenjavo, ali ga jeste samo s solato.

Sočen in hrustljav pečen piščanec

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • piščanec 2 kg
  • 30-40g masla
  • sol
  • poper
  • omaka za žar

Navodila

  1. Piščancu odrežemo bedra in konec repa ter odstranimo odvečno kožo. Nato ga prerežemo po dolžini, da dobimo 2 dela.
  2. Osušimo ga z brisačami in premažemo z maslom znotraj in zunaj ter če smo pustili kožo, tudi pod njo.
  3. Začinimo s soljo in poprom na obeh straneh in položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
  4. Pečemo pri 220°C približno 35 minut.
  5. Nato piščanca vzamemo ven in ga premažemo z žar omako ter postavimo nazaj v pečico še za 5 minut.
  6. Piščanca še dvakrat premažemo in po vsakem nanosu vrnemo v pečico za 5 minut.
  7. Pred serviranjem naj počiva 5-10 minut.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.