Red Bullove letalske dirke nad morjem

Slikovito jadransko mestece Rovinj bo drugi vikend v aprilu središče Red Bullovih adrenalinskih letalskih dirk, ki se na nebo vračajo po treh letih premora.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Rovinj, Hrvaška

Organizator

Red Bull

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 18 do 960 evrov

Konec februarja so na prvi tekmi v Abu Dhabiju znova vzletela Red Bullova letala, katerih piloti se bodo znova potegovali za naslov svetovnega prvaka v vznemirljivi kategoriji Red Bull Air Race – Red Bullova letalska dirka. Ta je prvič zaživela pred 11 leti v Zeltwegu in se dve leti pozneje razširila po svetu, žal pa so bili stroški previsoki, zato so po letu 2010 letalsko prvenstvo odpovedali z namenom, da bi izboljšali varnost in ga reorganizirali. Po treh letih se tako obeta sedem Red Bullovih zračnih dirk, ki bodo v šestih državah na treh kontinentih poskrbele za vznemirjenje tako tekmovalcev kot tudi radovedne publike in navijačev.

V ogledu tekme bomo zdaj lahko uživali tudi mi, saj bodo letala nad morjem švigala v naši neposredni bližini, v ljubkem obmorskem mestecu Rovinj na Hrvaškem, za katerega se zdi, da z izjemno zanimivimi dogodki (od lanskega leta tudi Unknown festival) privabljajo vse več turistov. Zahtevna tekmovalna proga se bo vila od severne mestne plaže v bližini starega mestnega jedra ter ostro in tesno zavila po zalivu mimo ribarnice, primestnih plaž in bolnišnice, zato se bodo piloti spopadli z vrsto ovinkov in visoko obremenitvijo letala. Za dodatni izziv in adrenalin v krvi bodo poskrbele še vremenske razmere, saj je za jadransko obalo značilna burja, ki lahko bistveno vpliva na letenje in izid teme.

Laskavi naslov zmagovalca bo letos skušal ubraniti aktualni prvak zadnjih dveh Red Bullovih letalskih dirk leta 2009 in 2010 Paul Bonhomme iz Velike Britanije, ki se bo boril s peščico izjemnih in najboljših pilotov, med katerimi so tudi prvak iz leta 2008 Hannes Arch iz Avstrije in Američan Kirby Chambliss, ki je na vrh stopničk stopil leta 2004 in 2006. Večina jih na Red Bullovo letalsko dirko že nestrpno čaka. “Pogrešal sem letenje na Red Bullovi letalski dirki, saj je dirkanje preprosto fantastično,” je na novinarski konferenci Red Bull Air Race povedal Madžar Peter Besenyei, eden od pilotov, ki z letalom dirka že vse od prve tekme.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Resnična Zlatolaska: ta ženska si ni postrigla las že od svojega petega leta, danes je stara 34!