Renault Megane eVision

Renaultova flota do 2050 popolnoma električna!

Renault se počasi, a z gotovostjo pripravlja na elektrifikacijo prav celotne modelne flote in zadnjih 10 let v svoji skupini razvija izjemno uspešne električne avtomobile, kot sta Renault Zoe ali pobraten Nissan Leaf. To znanje in izkušnje pa kane v prihodnjih letih temeljito izkoristiti. Tudi z povsem novo generacijo Renault Megana, ki zna imeti videz študije Megane eVision.

Pred desetimi leti je iz Renaulta na ceste zapeljal prvi ZOE. Danes se po svetu vozi že 350.000 električnih vozil znamke Renault! Poleg tega ponuja Renault tudi hibride in priključne hibride. S hibridno tehnologijo E-TECH so lahko opremljeni Clio, Captur, Megane, pa tudi prihajajoči Megane Conquest.

Danes gre Renault še en korak dlje z zavezo, da bo do leta 2050 v Evropi dosegel ničelni CO2 vpliv. Že do leta 2030 načrtuje zmanjšanje emisij CO2 za 50 odstotkov v primerjavi z letom 2010.

Renault Mégane eVision bo povsem nov električni avtomobil


Renault je predstavil konceptno vozilo Mégane eVision in preoblikoval kompaktni hatchback model s kupejevskimi in SUV-jevskimi elementi. Popolnoma električen inovativni slog konceptnega modela je izdelan na platformi CMF-EV, zasnovani za električna vozila. Zato zlahka odstopa od tradicionalnih dimenzij in oblikovalskih pravil segmenta ter predstavlja nove linije in razmerja. In rezultat je hatchback omejenih zunanjih dimenzij z rekordnim notranjim prostorom.

Pred skoraj desetimi leti se je Renault resno usmeril v elektriko in raziskave iz tega področja, tudi z lastnimi uporabnimi električnimi pionirji. To strokovno znanje mu danes omogoča, da bo na trgu v bližnji prihodnosti predstavil novo generacijo električnih modelov, katerih zastavonoša bo prav Mégane eVision.

Dodatne Informacije

renault.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rolls-Royce Dawn Silver Bullet: oda dekadenci