Renault: tako se bomo vozili v prihodnosti

Renault
Zadnjič posodobljeno: :

Renault in oblikovna šola Central Saint Martins sta združila moči in organizirala natečaj za nadobudne študente. Zanimala jih je predvsem njihova vizija prihodnosti in kako bi si oni zamislili prihodnost avtonomne vožnje, oblikovanje modularnih avtomobilov in potrebne spremembe infrastrukture in drugih podpornih dejavnosti.

Zmagovalka natečaja Yuchen Cai si je zamislila Renaulta z imenom Float. Float ne predstavlja samo transportnega sredstva, temveč ima vlogo novega načina povezovanja in novega načina prevoza v prihodnosti, ko bo vse postalo avtonomno. Predstavlja način, s katerim bi bili v prihodnje ljudje bolj odprti in bolj družabni z drugimi uporabniki Renault Floatov. Avtomobil prihodnosti ima podobo mehurčka in ne uporablja standardnih koles, temveč magnetno polje, kot ga poznamo pri superhitrih vlakih maglev. Zunanjost je narejena iz stekla, v notranjosti pa najdemo razkošne srebrne sedeže, kar deluje še toliko bolj futuristično.

Ideja je, da bi se posamezni mehurčki povezovali v roje, s tem pa bi se povečala interakcija med posamezniki v mehurčkih. Vsak mehurček lahko v trenutku spremeni smer vožnje, saj bi bil omejen zgolj s poljem magnetne sile. Sedeži so vrtljivi in se lahko poljubno obračajo v vse smeri. Z drugimi mehurčki je mogoče vzpostaviti komunikacijo prek zvočne povezave, v kolikor pa si potniki želijo zasebnosti, lahko spremenijo prosojnost stekla in se tako povsem umaknejo v svet svojega mehurčka. Tudi v tem primeru je na voljo aplikacija, s katero si lahko mehurček naročimo kar na dom ali si ga izposodimo za več dni.

Galerija slik: Renault – tako se bomo vozili v prihodnosti

Dodatne Informacije

Več informacij:
renault.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Legendarna Škoda 1203 je preoblikovana kot povsem električni avtodom s “pop-up” streho