Respira: čistilec zraka, ki s pomočjo rastlin ustvarja naravno čisto okolje

Foto: Respira
Zadnjič posodobljeno: :

Ob vsem času, ki ga dandanes preživimo v zaprtih prostorih, težko najdemo še čas za povezavo z naravo. In ta "nova resničnost" je ena od gonilnih sil Respire, samooskrbnega pametnega vrta, ki je hkrati naravni čistilec zraka.

Respira deluje podobno kot standardni čistilec zraka, z eno ogromno (in zeleno) izjemo. Zrak vstopa skozi vrh naprave, kjer pralni predfilter zadrži prah in velike delce. Ta filtriran zrak nato prehaja skozi hidroponsko biološko aktivno koreninsko območje – steno 13 prilagodljivih rastlin, katerih korenine zajemajo in uničujejo toksine iz zraka. Nato zrak izstopi skozi sprednjo stran naprave in napolni vaš bivalni prostor s čistim zrakom, povečano vlažnostjo, hlajenjem z izhlapevanjem in vas poveže z naravo, s čimer lajša stres.

Tudi vzdrževanje naprave je narejeno tako, da vam bo povzročalo čim manj stresa. Vodo je treba dodajati le vsakih deset dni, hranila za rastline vsakih šest mesecev, filter pa je treba oprati vsakih nekaj mesecev. Vse ostalo vzdrževanje samodejno izvaja naprava sama, tako spremljanje zdravstvenega stanja rastli, kot tudi kakovosti zraka – vse to pa je mogoče spremljati v aplikaciji Respira. Naravni čistilec zraka Respira je trenutno na voljo na Kickstarterju, kjer boste zanj odšteli okoli 360 evrov.

Dodatne Informacije

kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše masažne pištole 2021: razvajajte svoje mišice