Screen Shot 2018-11-15 at 10.03.17 copy

PDF

»Spanec je boljši kot žganec,« pravi stara ljudska modrost in strokovnjaki ji ne oporekajo. Človek naj bi tako dnevno potreboval od 7 do 8 ur spanja. In zgolj 14 dni s po šestimi urami spanca naj bi bilo dovolj, da se naše telo začne vesti, kot da bi imeli v krvi 0,1 promila alkohola (vir: AsapSCIENCE).

Nedavna raziskava celo kaže, da je samo šest ur spanca skoraj tako škodljivih kot nič. To velja seveda v primeru, da je šesturni spanec navada, ne pa izjema (vir: US National Library of Medicine, National Institutes of Health). Nekdo je nekoč rekel, da bo spal, ko bo mrtev. Hja, že res, a prej je fino vsaj kakovostno živeti.

Zakaj sem tokrat v uvodniku namenila nekaj besed spancu? Na to, priznam, me je napeljala sprememba ure – prej se stemni, tako nekako izgubim občutek za čas in se v posteljo odpravim celo nekoliko prej – pa tudi dejstvo, da sem, no, to pa zdaj nerada priznam, precej bolj spočita in da ima mama končno prav. A to sploh ni bistvo: bistvo je, da je spanec resnično dragocen, pa tudi če ste to že slišali tisočkrat, pa tudi če je že kliše. Spati ali ne spati, to torej tu NI vprašanje.

Tudi tokrat vas v novi številki našega brezplačnika čaka veliko zanimivih vsebin: dogodki, ki vas bodo popeljali v veseli december, modna pravljica Ljubljanskega tedna mode, novosti iz sveta tehnologije in mobilnosti, intervju z arhitektom Primožem Jezo, ki je skupaj s podjetjem Donar eden izmed osmih finalistov iz cele Evrope za nagrado EuropaDesign, lepotni nasveti, ki bodo ublažili rdečico, in še bi lahko naštevali. Želim vam prijetno branje in upam, da se vidimo na prižigu čarobnih lučk!

Lucija Marko,
urednica

Instagram: lucymarko
E: lucija.marko@citymagazine.si


naslovnica 233 #233 – CITY MAGAZINE 232-City-Magazine screen_Page_01 #232 – CITY MAGAZINE Screen Shot 2018-07-11 at 12.22.35 copy #231 – CITY MAGAZINE Screen Shot 2018-06-12 at 12.29.59 copy #230 – CITY MAGAZINE · · ·