Rimowa F13 – legendarno letalo iz davnega leta 1919 ponovno v zraku

Letalo Rimowa F13

Nemško letalo Junkers F13 velja za prvo komercialno letalo na svetu iz kovine, ki je bilo izdelano davnega leta 1919. Skoraj sto let pozneje bo ponovno poletelo v zrak, le da ne bo šlo za restavratorski model ampak novo različico letala legendarnega letala F13 pod katerega se je podpisal ''guru'' aluminija Rimowa.

Rimowa F13 je letalo, ki obuja dušo in telo legendarnega letala Junkers F13, ki ga danes najdemo zgolj v muzejih in omenjenega v zgodovinskih knjigah. Gre domala za čistokrvno repliko, ki obuja čase na zgodnje obdobje letalstva, kar velja tudi za potniško kabino za štiri potnike z oblazinjenimi sedeži, ki je praktično čista preslikava originala.

PREBERITE ŠE: AirBoard – najmanjše letalo na svetu z Indiegoga


Edinih sprememb glede na predhodnika so bili deležni rep letala, pristajalni kosi opreme, nov pa je tudi motor Pratt & Whitney s 450 konjskimi močmi, da letalo ustreza modernim standardom. Sicer pa bo se boste v njem počutili povsem, kot da ste zavrteli čas nazaj.

Dodatne Informacije

Več informacij:
rimowa-f13.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Memove On: električno zložljivo mestno kolo, za katerim se obračajo pogledi