fbpx

Romantične ideje za poročno potovanje v Aziji: od sanjskih bungalovov do razkošnega vlaka

Foto: envato

Iščete ideje za poročno potovanje? Potem preverite naš seznam idej za najbolj romantične oddihe, kar jih premore Azija.

To so ideje za poročno potovanje. Maldivi z razlogom ostajajo zlati standard azijskih medenih tednov, a tudi za popotnike, ki iščejo bolj pustolovske različice, obstaja veliko enkratnih življenjskih izkušenj. Te so kot nalašč za mladoporočence, ki želijo skočiti v zakon ob veliki skupni dogodivščini.

Biseri narave na Šrilanki

Če ste ljubitelj narave, potem Šrilanko uvrstite visoko na vaš seznam. V Gal Oya Lodge, luksuznem ekološkem zatočišču v nacionalnem parku, se lahko odpravite na safari s čolnom po največjem jezeru v državi in, če imate srečo, opazite azijske slone. V narodnem parku Yala, kjer se džungla sreča z oceanom, se pridružite izletom, na katerih lahko vaš pogled ujame leoparda ali slona.

Foto: envato

Bungalovi nad vodo na Maldivih

In ko že naštevamo ideje za medene tedne. Pobegnite v osamljen raj na Maldivih, kjer lahko bivate v razkošnih bungalovih nad kristalno čisto turkizno vodo. Uživajte v neprimerljivi zasebnosti, dih jemajočih sončnih zahodih in vrhunskih storitvah, vključno z zasebnimi bazeni, podvodnimi restavracijami in pomlajevalnimi zdraviliškimi tretmaji.

Foto: envato

Romantični umik na Baliju

Potopite se v očarljivo lepoto Balija, znanega po bujni pokrajini, živahni kulturi in mirnih plažah. Bivajte v luksuznem letovišču sredi riževih teras ali s pogledom na Indijski ocean, kjer se lahko prepustite spa tretmajem za pare, raziskujete starodavne templje in se udeležite zasebnih kulinaričnih doživetij pod zvezdami.

Foto: envato

Kulturna odisejada v Kyotu

Podajte se na potovanje skozi čas v Kjotu, japonski kulturni prestolnici, znani po svojih zgodovinskih templjih, tradicionalnih čajnicah in osupljivih vrtovih. Bivajte v tradicionalnem ryokanu, kjer lahko doživite umetnost čajnega obreda, se sprehodite po bambusovih gozdovih in opazujete lepoto češnjevih cvetov spomladi.

Foto: envato

Otoška pravljica na Filipinih

Odkrijte neokrnjeno lepoto Filipinov in se podajte na pustolovščino po otokih. Raziščite samotne plaže, kristalno čiste lagune in živahne koralne grebene na destinacijah, kot so Palawan, Boracay in Siargao. Bivajte v razkošnih letoviščih ob plaži, kjer lahko uživate v romantičnih večerjah ob svečah in zasebnih piknikih na plaži.

Foto: envato

Luksuzno potovanje z Maharajas’ Expressom

Podajte se na romantično potovanje z Maharajas’ Expressom, najrazkošnejšim vlakom v Indiji, in izkusite utelešenje kraljeve gostoljubnosti. Potujte v stilu po ikoničnih destinacijah, kot so Delhi, Agra, Jaipur in Udaipur, medtem ko uživate v gurmanskih restavracijah, razkošnih namestitvah in ekskluzivnih ogledih znamenitosti Unescove svetovne dediščine.

Foto: Aswin Krishna Poyil / Wikimedia Commons

Preverite ceno letalske karte za izbrano destinacijo s Skyscanner iskalnikom

Vpiši iskalni niz in zaženi iskalnik!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.