fbpx

Royal Robbins: za več pustolovščin in manj negativnih vplivov na okolje

Trajnostna oblačila

Foto: Royal Robbins

Vse od ustanovitve leta 1968 se blagovna znamka oblačil za prosti čas Royal Robbins zavezuje k spoštovanju in varovanju okolja. Royal Robbins je predan izdelovanju trpežnih, kakovostnih in okolju prijaznih oblačil, ki potrošnikom omogočajo še več pustolovščin z manj negativnimi vplivi na okolje.

Ustanovitelja Liz in Royal sta bila goreča zagovornika ohranjanja našega planeta. Podjetje ostaja zvesto svojim koreninam trajnosti in ohranjanju narave za prihodnje generacije, zato napoveduje nove prakse s še manjšim vplivom.

Ker proizvodnja materialov predstavlja največji del odtisa izdelka na ekosisteme in okolje, je Royal Robbins skrbno izbral vlakna, pa tudi tehnologije z manjšim vplivom, ki pomagajo zmanjšati količino odpadkov, uporabo kemikalij, porabo vode in emisije toplogrednih plinov.

Foto: Royal Robbins

Royal Robbins z inovacijami med materiali zmanjšuje negativen vpliv na okolje

 • Tkanine S. Café®
  Preja S.Cafe je izdelana iz dveh virov odpadkov: recikliranih plastenk in uporabljene kavne usedline iz kavarn v Tajvanu, kjer je po ocenah dnevno ustvarjenih 30 ton kavne usedline. Partner v mlinu Royal Robbins, Singtex, lastnik S.Cafe, predela okoli 1 % ali 10–15 ton uporabljene kavne usedline letno.
 • Poliester Seawool®
  Seawool je narejen iz recikliranih plastenk in zdrobljenih lupin ostrig, zbranih iz farm ostrig v Tajvanu. Tajvanska industrija gojenja ostrig vsako leto zavrže 160.000 ton lupin ostrig. Partner za proizvodnjo vlaken Royal Robbins s temi vlakni letno preusmeri 7 ton.
 • Tehnologija e-Flow
  Temelji na nanomehurčkih zraka, ki delujejo za prenos in učinkovito razpršitev kemikalij v oblačilo z minimalno količino vode in ničelnim izpustom v primerjavi s tradicionalnimi postopki pranja oblačil.
 • Vacationer
  Uporaba nebeljene in nebarvane mešanice konopljinih pletenin Vacationer porabi 73 % manj kilovatnih ur (kWh) energije, 77 % manj litrov vode in 100 % manj kemikalij kot tradicionalni postopek barvanja kosov.

To sezono kar 59 % oblačil v liniji ustreza najvišjemu trajnostnemu standardu znamke, ki pravi, da morajo biti izdelani iz več kot 50 % iz materialov kot so: organski bombaž, konoplja, recikliran polimer ali prednostnih gozdnih materialov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!