Samsung Galaxy Watch4 in Galaxy Watch4 Classic: korenita nadgradnja pametne ure

Nova generacija Samsungovih pametnih ur Galaxy Watch4 prinaša povsem nov operacijski sistem, nov uporabniški vmesnik, izboljšano strojno opremo in celosten nabor funkcij za spremljanje zdravja.

Samsung Galaxy Watch4 in Samsung Galaxy Watch4 Classic naznanjata novo obdobje v razvoju Samsungovih pametnih ur. Uri iz serije Watch4 sta prvi Samsungovi pametni uri, ki bosta imeli povsem nov operacijski sistem Wear OS Powered by Samsung, ki ga je Samsung razvil v sodelovanju z Googlom. Prav tako je spremenjen in dodelan intuitivni uporabniški vmesnik UI Watch. Zaradi posodobljene strojne opreme ponujata uri bolj gladko in povezano uporabniško izkušnjo, zaradi nove zasnove pa ponujata uporabnikom boljše orodje za spremljanje njihovega počutja.

Novost pametne ure Galaxy Watch4 predstavlja tudi inovativni senzor BioActive. V primerjavi s predhodnikom ima manjšo in bolj kompaktno zasnovo, ki pa ne vpliva na natančnost merjenja. Novi senzor 3v1 uporablja enoten čip, ki natančno upravlja s tremi senzorji za spremljanje zdravja. Na voljo imamo optični merilnik srčnega utripa, električni merilnik srčnega utripa in analizator bioelektrične upornosti. Novo orodje za merjenje telesne sestave nudi uporabnikom globlje razumevanje njihovega splošnega zdravja, stanje skeletnih mišic, bazalne presnove ter delež vode in maščobe v telesu. Zgolj z uporabo dveh prstov, bo napredni senzor zajel 2.400 podatkovnih točk in to v vsega 15 sekundah.

Značilnosti platforme pametnih ur Galaxy odlikujejo enostavnost, lahkotnost in učinkovitost. Zaradi Samsungovega povsem novega uporabniškega vmesnika One UI Watch in operacijskega sistema Wear OS Powered by Samsung, bo postala izkušnja ter povezljivost med pametno uro in napravami Galaxy še prijetnejša. Uporabniški vmesnik One UI Watch poskrbi za samodejno namestitev aplikacij na uro, ki jih je uporabnik predhodno že namestil na povezani mobilni telefon. Prav tako se bodo takoj sinhronizirale funkcije kot so Ne moti in denimo lista blokiranih klicateljev. Funkcija Auto Switch dovoljuje pametnim slušalkam Galaxy Buds2 izmenjavo zvoka s pametno uro in mobilnim telefonom, glede na uporabo. Na voljo je glasovno upravljanje Bixby, upravljanje z uporabo lunete ali upravljanje s kretnjami. V kolikor premaknete podlaket dvakrat gor in dol boste s tem sprejeli klic, v kolikor pa boste dvakrat zavrteli zapestje, boste s tem zavrnili klic oziroma izključili opozorila in alarme.

Vse te izboljšave in spremembe ne bi bile mogoče brez opazne strojne nadgradnje. Izboljšan procesor, bogatejši zaslon in razširjeni spomin bodo prispevali k še boljši uporabniški izkušnji serije Galaxy Watch4. Serija Watch4 je prva Samsungova pametna ura, ki uporablja 5nm procesor, ki ima 20% hitrejšo procesno enoto in ima 50% več notranjega pomnilnika. Grafični procesor je v primerjavi s prejšnjo generacijo kar desetkrat hitrejši. Ločljivost zaslona je nagrajena na 450 krat 450 slikovnih točk, zaradi česar je slika še bolj razločna in ostra. 16GB notranjega spomina zagotavlja dovolj prostora za prenos in hrambo najljubših aplikacij, glasbe in fotografij.

Galaxy Watch4 in Galaxy Watch4 Classic bosta na prodaj že od 27. avgusta dalje. Obe imata tanjše ohišje kot prejšnje generacije, na voljo pa bodo tudi prilagodljive številčnice in zamenljivi paščki, ki jih bo mogoče kupiti posebej. Galaxy Watch4 bo na voljo v velikosti 40- in 44-milimetrov in bo na voljo od 369,90 evrov za različico Bluetooth in od 419,90 evrov za model LTE. Ob pričetku prodaje bo 40-milimetrska različica na voljo v črni, srebrni in rožnato zlati barvi, večja 44-milimetrska različica pa v črni, srebrni in prefinjeni zeleni barvi. Pametno uro lahko odlično kombinirate z najnovejšo generacijo Samsungovih pametnih telefonov z zložljivimi zasloni in najnovejšo generacijo Samsungovih slušalk Galaxy Buds2.

Dodatne Informacije

samsung.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!