fbpx

Samsungov mobilni pomočnik AI Bixby omogoča kloniranje vašega glasu in odgovarjanje na telefonske klice: nova doba telefonskih pogovorov

Umetna inteligenca z vašim glasom odgovarja na klice!

Foto: envato

Ali ste utrujeni od telefoniranja, vendar se čutite dolžni odgovoriti, ko vas kdo kliče? Tehnološki gigant Samsung je pred kratkim napovedal novo funkcijo umetne inteligence, ki uporabnikom omogoča kloniranje svojega glasu za sprejemanje telefonskih klicev, zaradi česar je strašna naloga sprejemanja telefonskih klicev veliko bolj znosna. Namesto vas bo zvašim glasom odgovorila umetna inteligenca. Funkcija ni znanstvena fantastika, saj jo lahko uporabljajo na nekaterih trgih.

Toda preden postanete preveč navdušeni, obstaja omejitev. Funkcija je trenutno na voljo samo v korejščini in do nje lahko dostopate samo prek aplikacije Bixby Custom Voice Creator na omejenem številu naprav Samsung, vključno z novimi Galaxy S23, S23+ in S23 Ultra. Vendar pa je z napredkom orodij AI ustvarjanje realističnih glasovnih kopij zdaj na dosegu roke in samo vprašanje časa je, kdaj bo ta funkcija postala širše dostopna vsem uporabnikom.

Kako torej deluje ta nova funkcija? Če vas nekdo pokliče, vendar ne morete odgovoriti na glas, lahko vnesete odgovor in storitev Bixby Text Call ga bo prebrala v simulatorju vašega glasu. Čeprav odgovarjanje na zvočne klice prek besedilnega vmesnika ni nov koncept, Samsungova nova funkcija dvigne stvari na višjo raven, saj vam omogoča kloniranje lastnega glasu.

Vendar ne gre le za izogibanje pogovorom, ki jih raje ne bi imeli. Tehnologija bi lahko pomagala tudi tistim, ki imajo težave z govorom, ali tistim z govornimi motnjami pri lažji komunikaciji. Pravzaprav Samsung obljublja, da bodo ustvarjeni glasovi v prihodnosti “združljivi z drugimi aplikacijami Samsung poleg telefonskih klicev”, kar bi lahko odprlo povsem nov svet možnosti.

Vendar, kot pri vsaki novi tehnologiji, obstajajo možne slabosti, ki jih je treba upoštevati. Prvič, tu je vprašanje zasebnosti. Ustvarjanje glasovnega klona zahteva snemanje vašega glasu, in čeprav Samsung obljublja, da so vaši podatki varni, vedno obstaja tveganje, da bodo ogroženi. Poleg tega obstajajo pomisleki, kako bi lahko tehnologijo zlorabili, od ustvarjanja sovražnega govora do goljufij.

Foto: Samsung

Glede na vse skupaj pa ni mogoče zanikati, da je to vznemirljiv razvoj v svetu tehnologije. Samo vprašanje časa je, kdaj bomo videli naprednejše različice te funkcije, ki bi lahko vodila v novo dobo telefonskih pogovorov. Predstavljajte si, da lahko svoj glasovni klon povežete s klepetalnim robotom in ta namesto vas upravlja vse vaše telefonske klice. Lahko bi postal celo novo orodje za podjetja, ki bi jim pomagalo zagotoviti boljše storitve za stranke in podporo. Ali pa bi vam zagotavljale enostavno večopravilnost.

Samsungova nova funkcija trenutno na voljo le nekaterim izbrancem, a je potencial te tehnologije ogromen. Lahko bi spremenil naš način komuniciranja in pomagal narediti telefonske pogovore umetne inteligence bolj dostopne za vse. Tako boste naslednjič, ko vas nekdo pokliče, morda le odgovorili, ne da bi morali spregovoriti besedo. Namesto vas bo to storil vaš AI asistent, ki bo uporabil vaš glas in ker bo vedel veliko stvari o vas bo lahko simuliral marsikateri pogovor.

Dodatne Informacije

samsung.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.