Seawolf – podmornica za GoPro in druge akcijske kamere

Seawolf - podvodni ''dron''

Torej, imate GoPro kamero in žejo po podvodnih posnetkih. Razen če ne nosite opreme za potapljanje, akcijske kamere verjetno ne boste mogli odpeljati ravno globoko pod površje. Tukaj zato vskoči brezpilotna podmornica Seawolf od TT Robotix. Ta ima namreč vgrajeno vodoodporno ohišje za kamero, ki zdrži do globine 10 metrov in lahko brezžično pošilja živo sliko bodisi na pametni telefon ali kak drug zaslon. Za to gre zahvala mini ladjici s katero je podmornica povezana in se kot plovec pozibava na gladini.

Če ste naveličani dronov, ki letijo po zraku, je morda čas, da si omislite podvodni dron znamke TT Robotix. Seawolf je namreč podmornica z ohišjem za akcijsko kamero ala GoPro, ki vam omogoča snemanje podvodnih fotografij in posnetkov. Je 7,7 kilograma težka in 70 centimetrov dolga in jo na 30 metrskem ”povodcu” drži mini ladjica, ki plava na površju in skrbi za oddajanje slike in da je ne izgubite z oči. Dodatno je na voljo tudi zaščitna torba Pelican, ki bo poskrbela za varnost oranžne podmornice med transportom.

PREBERITE ŠE: Akcijska kamera GoPro Hero+ LCD – zaslon na dotik in skoraj akcijska cena

Celoten komplet za podmornico Seawolf.
Celoten komplet za podmornico Seawolf.

Zahvaljujoč motorju z vodno črpalko se lahko statično potaplja, torej na mestu, premika pa s hitrostjo do največ 1,8 vozla oziroma 3,3 km/h. Mesto za kamero (kot sta GoPro Hero3 ali Hero4) ima Seawolf rezerviran v prozornem nosu podmornice, ohišje pa tripi do globine največ 10 metrov. Njegovo srce je baterija s kapaciteto 5000 mAh, ki naj bi zagotavljala do 50 minut avtonomije.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ttrobotix.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!